www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Zöld napok a könyvtárban
 
 

Zöld napok a könyvtárban

Nyomtat
thumb 12

Hogy mi az?- a gyerekek már tudják! Negyedik alkalommal tartja meg a kiskunmajsai Városi Könyvtár az úgynevezett ZÖLD –NAPOK-ÖKO- KÖNYVTÁRI napokat, ahol „PALÁNTÁZÓ PALÁNTÁK” - ügyes kezű gyerekek segítik udvarunkat szebbé varázsolni.

Családbarát és környezetbarát intézményünk óvodás és iskolás csoportoknak tart ismeretterjesztő játékos foglalkozásokat – ahol a környezetvédelem, Földünk megóvása, a helyes, egészséges életmód és mozgáskultúra mellett városunk, otthonunk szebbé, virágosabbá, zöldebbé, élhetőbbé tétele a cél.

A nagy sikerű „Palántázó Palánták” – az öko meséken és olvasmányok szakirodalmán keresztül a gyakorlatban is kipróbálhatják magukat szépen gondozott udvarunkon. Jó szívvel, sok kis kerti szerszámmal felszerelkezve segédkeznek minden tavasszal  kis virágoskertünk újjávarázslásában. Megtanulják, hogyan kell a palántáknak kis mélyedéseket ásni, majd óvatosan belehelyezni a zsenge palántákat. Szorgos kezeikkel begereblyézik, majd gondosan meg is locsolják. Mindenki elnevezi a palántáját, dalos körjátékokkal fölavatjuk kis kertünket, majd búcsúzóul megbeszéljük: visszajárnak öntözni, gondozni apuval, anyuval, kis barátokkal, osztállyal, csoporttal.

A sikerélmény ott van mindenki arcocskáján: ők is tettek valami fontosat környezetünk ápolásáért, védelméért.

Így is van. Kicsi korban kell a tudatosságra nevelni, játékosan elmesélve, mit miért teszünk. S ha adunk lehetőséget a fiataloknak, hogy segítsenek - jó szívvel teszik!

Így tesszük ezt évről évre. A kis magot először a gyermekek lelkében kell elültetni… s ha azt jól gondozzuk mi felnőttek, akkor igazi kis kertes, virágos otthonokat, óvodákat, iskolákat, könyvtárakat, utcákat fogunk látni. S egyre többet évről évre!

Ebben az esztendőben az Arany János Általános Iskola első osztályosai kertészkedtek nálunk Kovács Zsuzsa tanító néni vezetésével.

 A következő héten a Szent Gellért Katolikus Általános harmadikos kisdiákjai szorgoskodtak Kovácsné Tóth Henriett tanító néni vezetésével. 

A következő napon pedig Paálné Tóth Irén tanító néni vezetésével vettek részt a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola harmadik osztályos diákjai a könyvtár programján.

A „Palántázó Palánták” idén is kitettek magukért. Dalos kedvű vidámságuktól még a nap is kisütött, a könyvtár kertje is virágosabb lett.

Ha nem hiszik – járjanak utána!

Mindenkit szeretettel vár a családbarát és környezetbarát könyvtár: szellemnek, könyvek, testnek a zöld pázsit, léleknek a virágzó látvány.

KÖSZÖNETTEL TARTOZUNK Á. FÚRUS ANDRÁS POLGÁRMESTER ÚRNAK A KOORDINÁLÁSÉRT. KÖSZÖNETTEL TARTOZUNK: A FÚRUS KERTÉSZETNEK ÉS A MÓZER KERTÉSZETNEK A SOK KIS PALÁNTÁÉRT!

Fotógalériánk: 

Arany János Általános Iskola 1. osztályosai:

thumb 1 thumb 2 thumb 3

thumb 4 thumb 5 thumb 7 

thumb 9 thumb 10 thumb 11

thumb 12 thumb 13 thumb 14 

Szent Gellért Katolikus Általános Iskola 3. osztályosai (Kovácsné Tóth Henriett osztálya):

thumb 18 thumb 19 thumb 20 

thumb 21 thumb 22  thumb 24

thumb 28 thumb 29 thumb 30

Szent Gellért Katolikus Általános Iskola 3. osztályosai (Paálné Tóth Irén osztálya):

 thumb 2b thumb 3b thumb 5b 

 thumb 8b thumb 9b thumb 10b

thumb 12b thumb 13b thumb 14b 

 
 
 
 
left direction
right direction
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban
Imre Balázs műsorvezető, szerkesztő 2016-ban