www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Ringató - Márton napi libabál
 
 

Ringató - Márton napi libabál

Nyomtat
2

Folytatódtak a Ringató népzenei dalos, mondókás, játékos foglalkozás sorozat, Vadai Henrietta foglalkozásvezetővel.

Márton napi libabálat is megidéző hangulatot és a hagyományozást is felölelő foglalkozásra ismét nagy volt az érdeklődés. 

 

 A telt házas családbarát programon a nagyik is egyre többet jönnek el, kikapcsolódni – örömmel gyönyörködni gyermekeikben, unokáikban.

Felidézik a múlt hagyományait és a babaápolási, nevelési jótanácsok, tapasztalatcserék sem maradnak el. Örülünk a bővülő tagoknak, kismamáknak, a gömbölyödő kincseknek és az „új” kis csecsemőknek, kisbabáknak, akiket beiratkozási ajándékokkal is meglepünk.

Egyben örömmel látjuk a könyvtárban is „felcseperedő „apróságokat, hogyan fejlődnek, hétről -hétre. Hogyan lesznek a kis mászókákból, lépegetők, majd kis apró táncos lábúak vagy magabiztos babaolvasó. Örömmel látjuk a babaolvasók mellett a szülők, anyukák olvasási és beiratkozási kedvét, hiszen a szép terek, barátságos környezet a találkozók mellett, olvasásra hívogatja a kismamákat is. Szakirodalom, babairodalom, mesebirodalom, ajánlott irodalom áll rendelkezésre és a könyvtárosok is jó szívvel adnak tájékoztatást, segítséget.

Könyvtárunk családbarát környezete és a használók empatikus támogatása is kedves, ahogyan hétről -hétre ráhangolódnak és elfogadóvá válnak a kis könyvtárhasználók új generációjával. Mondhatni, mindenki családjában van, lesz, vagy már megnőtt a gyermek, az unoka -és biztosan ölben fogva, kézen fogva szívesen hozták az előző generációk is könyvtárba gyermekeiket, unokáikat. A közös együttlétek kellemes pillanatai mellett a hasznos énidő a játékos ismeretek szerzése, az első képeskönyv élményei is összekötik olvasót, könyvtárost, könyvtárhasználót. Generációk egymás mellett.

Könyvajánlónkban a Ringató könyveket ajánljuk ebben a hónapban, de aki szeretne kreatív őszi dekorációkat, kopogtatókat, tálat készíteni, -akár ajándékba is – sok színes könyvvel várjuk a szabadidő kellemes eltöltésére, és az ötletek elkészítésére, könyvtárunk tereiben van rá lehetőség.

A baba – mama klub minden kedden 10-12 óráig várja régi és új tagok érkezését, csatlakozását, könyvtárunkban. Kellemes találkozókat, baráti és ismerkedős beszélgetések mellett, segítő tanácsadás is zajlik és nem maradhatnak el a vidám babás játékozások sem. Ötletbörzék, kreatív foglalatosságban verhetetlen kis csapathoz bármikor lehet csatlakozni, kötetlenül. A decemberi ünnepi forgatagra máris vannak igények és ötletek. A könyvtár tagolt színtereiben, öbleiben elfér olvasó, használó, baba és mama is. És egy közös mosoly híd lehet, ahogy a könyvek szeretete is.

Várunk mindenkit szeretettel programjainkra és új, régi könyvekkel – kedves olvasóinkat, használóinkat!

A családbarát programok támogatója: Kecskeméti Katona József Könyvtár

1 2 3

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022