www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Állati jó 7 a könyvtárban!
 
 

Állati jó 7 a könyvtárban!

Nyomtat
04

Állati jó 7 a könyvtárban!

Állatok világnapja a könyvtárunkban is - A tematikus hét keretében érzékenyítő interaktív foglalkozásokat hirdettünk óvodásoknak, iskolásoknak. 

 Az állatok világnapját 1931 óta ünneplik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja.

A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy nemcsak embertársainkat kell szeretnünk és tisztelnünk, hanem mindent, ami körülvesz minket, legyen az akár élő, akár élettelen.  A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet.https://altalanossuli.hu/az-allatok-vilagnapja-oktober-4/

A programsorozaton több csoport is részt vett.

Interaktív ismeretterjesztő foglakozás:

A gyerekekkel az interaktív foglakozáson a képeskönyvek segítségével, dramatikus eszközökkel varázsoltunk, játszottunk, meséltünk és beszélgettünk a természetvédelemről, az állatvilágról, hasznosságáról, fontosságáról. És persze a házi kis kedvenceket vagy az erdők, mezők, vizek és levegő állatait sem hagytuk ki.  Az interakció nagyon sikeres volt, mindenki sikerélménnyel érkezett meg a kis lelkivilágába. Az élményfoglalkozások az ismeretterjesztés mellett a mentális jóllét érzését is előhozta a gyermekekben. A

Az Állatsimogató program: 

A színes állatvilág látványelemei mellett a mentális jóllétükre is kellemesen hat, hiszen a tapintás, érintés, simogatás érzése mellett az ölelés a gondoskodás és a szeretet melege is megérintette a gyermekek lelkét, figyelmét. felkeltettük érdeklődésüket a felelősségre a természetben és körülöttünk élő állatok védelmére, óvására, gondoskodására.

02 03 04

05 06

 

Afrikába utazunk:

A gyerekek megtapasztalhatták a természetben élő állatok, sokszínűségét, hasznosságát. Képes vizuális foglalkozás keretében a távoli Afrikáig is elkalauzolt az online világ. De a képzeletünket és a tudásunkat sem hagytuk otthon! meglepő ismeretanyaggal rendelkeznek a gyerekek, érdeklődésük változatos, sokoldalú és sok ismeretanyag birtokában vannak máris. Az Afrikai képzeletbeli utazás és az eljátszott szituációs játékozással, a kisgyermekek megismerhették a szavanna, a sivatag, a nemzeti parkok és az erdős, fás, tavak vidékének állatvilágát, növényzetét, éghajlatát. Színeit és az életérzést, milyen lehet Afrikában élni. Hogyan kell tisztelni a természetet, állatokat, hogy mi emberek, gyermekek, mit tehetünk, hogy ez a szép színes, pompás Afrika és a Földünk, mint bolygó fennmaradjon, lélegezzen. Élhető gyermekkort és felnőtt létük legyen a jövőben.

A tematikus hét nagyon tartalmas, sokoldalú és tanulságos volt a gyermekek, pedagógusok és könyvtárosok számára is. Ébredő természet című könyv találó lett az emberekben is. Ébredő közös gondolkodásra, cselekvésre ösztönzi a pedagógust, szülőket, gyerekeket és most a könyvtárosokat is.

Könyvkiállítás:

Természetvédelemmel kapcsolatos tematikus kiállítást rendeztünk egész héten. Állatokról, növényekről, körülöttünk élő környezetről. A több korcsoportot megszólító kiállítás még egy hétig áll a látogatók rendelkezésére. Tematikus programunk október végéig tart, bejelentkezésre.

01 02 03

04 05

 

Köszönjük Török Andrea a Kiskunmajsai Napsugár Óvoda intézményvezetőjének a közös együttműködést. Az óvoda pedagógusainak és az asszisztensek segítő, közreműködő munkáját.

Résztvevők:

Pacsirta csoport: Horváth Évike és Kossipos Tünde óvodapedagógusok és a gyerekek

1 2 3

4 5

Bóbita csoport: Tóth Zsuzsa és segítő óvodapedagógusok, asszisztensek, valamint a gyerekek

01 02 03

04 05 06

Mackó csoport: Zseni Anett és segítő óvodapedagógusok, asszisztensek, valamint a gyerekek

01 03 04 

 

05 06 07

Méhecske csoport: Horváth Dóra óvodapedagógus, segítő óvodapedagógusok, asszisztensek, valamint a gyerekek

01 02 03

04 05 06

 

Micimackó csoport: Kuklis-Pócsik Ildikó óvodapedagógus, Soós Kitti dajka és a gyerekek

1 2 3

4 5 6

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022