www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Gyereknap a Baba-mama klubban
 
 

Gyereknap a Baba-mama klubban

Nyomtat
1

 

 

Könyvtárunk Baba – mama klub közössége is megszervezte a Gyereknapot a könyvtárban.

 

 

 Az egyre népszerűbb közösség létszáma is folyamatosan bővül, örülünk minden új tagnak, anyukáknak, babáknak, hozzátartozóknak. A hét fővel induló kis mag, mára 32 főre bővült. Igaz, sajnos és öröm is, hogy mindig lesznek „elballagó” és mindig lesznek új szülött kisbabák, akik majd idővel könyvtárlátogatók és közösségi tagok lesznek a bababarát és családbarát környezetben. Az „elballagókkal” pedig találkozunk ovis és iskolás foglalkozásokon – és bizony ők már otthonosan is mozognak a könyvtár falain belül, a meserészleg babakuckóját ők mutatják meg a kis társaiknak.

A Gyereknapra minden anyuka sürgött -forgott. Jó volt látni, hogy mindenki hozzátett valamit kellékeket, sütiket, babaitókát. De volt igazi minden mentes kóstoló, ahol recepteket is cseréltek a falatozók. Így tudtuk meg, hogy van babacsinta is. Fújtunk lufikat, buborékot és nem maradt el a mondókázás, babadalolás és babajátékozás sem. Sokan hoztak játszó kellékeket, ami a kicsik számára izgalmas kihívás volt. Sőt ügyes fejlesztő játékok is kerültek az apró kezekbe vagy talpacskák alá. Volt örömzene és tánci baba tánci is. Egymással jól elbeszélgetett mindenki az ismerkedés is kötetlenebb volt. Volt lehetőség a babakuckózásra, és a babairodalom könyveinek válogatására, kölcsönzésére. A Kecskeméti katona József Megyei Könyvtár gyermekrészlegének jóvoltából kapott a baba-mama klub színes mondókázó füzetecskéket, mérőkét, babaolvasó naplót és baba olvasójegyet is. bababarát és öko kis papírtáskákat a babaholmiknak. A gyerek – babanap nagyon jól sikerült.

Köszönet a jó közösségnek az egymásra figyelésnek a szülők terelgető és felelősségteljes szándékára -a gyermekeik kulturális és közösségi helyen nőjenek fel, legyenek nyitottak, szocializálójának családi támogatás és anya biztonságos hátterében az otthon melege mellett egy harmonikus, kiegyensúlyozott helyszínen és légkörben. A gyermek a legnagyobb kincsünk, mi pedig együtt az értékőrzők.

Ezt a visszajelzést az egyre nagyobb számú beiratkozások és kölcsönzési kedv is megerősíti. Más napokon is.

A megszépült könyvtárunk terei, színes öblei, változatos könyvállománya, szolgáltatásai mellett programjaival minden korosztályt beinvitálni, megtartani és olvasóvá hangolni. Közösséggé, találkozóhellyé illeszteni a város társadalmában. Az új, fiatal közösségek, szülők pedig rengeteg ötlettel, ambícióval jönnek – így innovatív változásokban, szemléletmódban is változik, formálódik a könyvtári szakmai társadalom is. Ez a közös együtt gondolkodás a legjobb, amit a ma generációjának is köszönhetünk.

Tiétek a tér! A gyereknap szép példája volt mindennek.

1 2 3

4 5 6

7

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022