www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Könyvtárhasználati óra
 
 

Könyvtárhasználati óra

Nyomtat
3

Könyvtárhasználati órán vettek részt az Arany János Általános Iskola alsó tagozatos kisdiákjai.

Ismerkedtünk a könyvtár tereivel és funkcióival.

Első alkalommal a könyvtárral ismerkedünk.

A könyvekkel is korosztályuknak megfelelően és a gyermekirodalom egyes területeivel. A meserészleg nagyon bensőséges hangulatot ad, a mesék mellett sok szép képeskönyv és ismeretterjesztő irodalom áll tematikusan a polcokon, feliratozva, képekkel, áttekinthetően. De mesés játékozásra is teremt lehetőséget az ismeretanyag átadásával.

Az óra második felében könyveket válogathattak a diákok kedvükre. Mindenki elmesélte, miért is választotta, miről szól a képek és kis tartalmi értelmezése és hangos olvasás mellett. A gyerekek nagyon élvezték, hogy saját mesemondók és kis tudósok is lehetnek, de a legtöbben ma nem mesehősök, hanem kedvenc kis állat, vagy környezetvédők voltak. Hogy miért is?  Az iskolában tanultak alapján nagyon szépen belehelyezkedtek abba a szerepjátékba, ami a valóságon alapul. Ezen a héten ünnepeljük A Magyar Természet napja-t. A hazai tájakról, nemzeti parkok, vizek, tavak mellett az élővilág csodálatos állatait választottuk témául. A könyvtári kutyusunk nagy segítség volt. Az érzékenyítésben minden gyermek annyira szépen kibontakozott. A saját életükből, emlékeikből, élethelyzetükből, megélt élettörténeteikből, személyiségükből nyitódtak ki, oldódtak fel. Öröm volt és olykor megható, ahogyan láthattuk a gyermeki lélek kibontakozását. és a kis könyvtári terápiás kutyusunk ma kapott a legtöbb szeretetet, ölelést, simogatást, gondoskodást. Sőt! -még mesét is olvastak neki. Barátságok így is születnek. A biblioterápiás módszert alkalmazva -nagyon sok kisgyerek tudott ma örömmel játszani, megnyílni. A kiskapuk kinyíltak és a szeretetet beengedték rajta.

Élmény volt a pedagógusoknak, gyerekeknek, a könyvtárosnak. Az előhívott érzéseket a művészetterápiában alkalmazott zene elemek, eszközök bevonása is segítette.

Közreműködött Csótiné Korda Éva, Gulyás Ágnes és a 2/b osztály.

1 2 3

4 5 7

8 9 10

11 12 13

 

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022