www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2022 Országos Könyvtári Napok - Mackó Milu naplója könyvbemutató
 
 

Országos Könyvtári Napok - Mackó Milu naplója könyvbemutató

Nyomtat
1

OKN 2.nap programjai

Mackó Milu naplója címmel könyvbemutató - közönségtalálkozó követte a nap eseményeit. Csorvási Kata és Csorvási Zoltán szerzőpáros mutatta be legújabb kötetét.

 

 Az Országos Könyvtári Napok tematikus programjába illeszkedő - Az állatok esélyei – Védd az állatokat! – Az Állatok Világnapja – ünnepéhez kötődött a könyvbemutató. Mackó Milu meséi megelevenedtek az előadó - és szerzőpáros színesen illusztrált könyvéből az állatok világa. Hallhattunk a mackók életéről, családjáról a kis bocsokról vidám történeteket.  Társaikról, az erdők állatairól, akik jóbarátságban élnek egymás mellett az erdő árnyékában, avarjában, vagy a puha hótakaró alatt. Elképzelhettük egy napjukat a mackó családnak és társaiknak. Bőrükbe bújva – vagy bundájukba(?) – átélhettük erdei kalandjaikat. A gyermekközönség hol pisszenésnyi csendben, hol nevetve élték át a történeteket. Voltunk brummogó medvék, csiripelő madarak és mókusok, őzgidák, de még fürge gyíkok is. Körbe jártuk a kerek erdőt, mint könyvtárat és simogattunk képzeletben kisállatokat is. Hiszen vigyázni kell a természetre, a benne élő állatokra, fákra, fűre, hogy sokáig legyen még tiszta levegő és társunk az erdők, mezők világa és a benne élő állatvilág. Mackó Milu meséje elragadó történetekkel segítette a gyermekekben és felnőttekben a remek előadó -alkotópáros tolmácsolásában – hogyan is szeressük jól az állatokat. Barátunk az erdő is. Milu mackó beköltözött a gyermekek és felnőttek szívébe. Köszönjük a mai szép ismeretterjesztő és irodalmi könyvbemutatót – könyvtárunk mai látogatói teltházas közönséggel már bizonyára állatbarátként is mentek hazafelé.

Ez az élmény a TOP – 7.1.1-16-H-115-3. kódszámú pályázatból valósulhatott meg. 2020 – Rendezvényekkel a közös élményekért az Országos Könyvtári Napok programsorozat részeként.  Köszönjük a résztvevőknek és a vendég előadóknak az élményt a Kiskunmajsai Városi Könyvtárban. A kötetek hamarosan kölcsönözhetőek minden korosztály számára szeretettel ajánljuk!

Programvezető: dr. Törökné Kuklis Edit könyvtáros 

1 2 3

4 5 6

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022