www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2022 Tari Annamária közönségtalálkozó
 
 

Tari Annamária közönségtalálkozó

Nyomtat
10 

Tari Annamária pszichológus volt a könyvtár vendége

A Majsa Napok – Főtéri Sokadalom egyik kiemelt programjaként, Tari Annamária klinikai szakpszichológust, pszichoanalitikus, népszerű szakembert és írót közönségkérésre is hívtuk, közös egyetértésben. 

 Vendégünket sokan ismerhetik könyvei, publikációi által. Találkozhattak vele a tv képernyőjén éppúgy, mint könyvbemutatókon, közönségtalálkozókon, vagy értek olyan élethelyzetbe, hogy a szakember előadása segítségül jöhet. Itt és most!

Tari Annamária pszichológus:

„Klinikai pszichológus, pszichoterapeuta, szűkebb szakterülete a pszichoanalízis. Kandidátus.
Tari Annamária tizenöt éves korában döntötte el, hogy pszichológus lesz. Egyik gimnáziumi tanára azt kérdezte az órán, hogy "ki tudja, mit jelent a pszichoanalízis?" Annamária akkor határozta el, hogy ezzel a tudománnyal kell foglalkoznia. Első diplomáját gyógypedagógusként szerezte, és a főiskola utolsó évében már felvételizett az ELTE-re, pszichológia szakra. A két diploma és 5 év gyakorlati munka után képezte át magát klinikai szakpszichológussá, de mai napig rengeteget profitál azokból a tapasztalatokból, melyeket a nehezen kezelhető fiatalokkal való munkája során szerzett. Később a televízióban és rádióban is vezetett műsorokat. 2003-ban jelent meg első könyve Intim szféra címmel, mely a 17-25 éves korosztály problémáival foglalkozik. A visszajelzések szerint a könyvet nagyon jól fogadták a fiatalok, és a szakemberek szerint is hiánypótló felvilágosító irodalom született. Annamária hivatásának tekinti, hogy segítsen a fiataloknak. A XXI. században az online tér és a közösségi média használata megnövelte a szorongások mennyiségét. A fiatal Z-és Y generáció élete elindulási fázisában szorong, a legkisebb alfák pedig olyan életkorban, amikor még felhőtlenül kellene játszaniuk, nem pedig online képek tömegének kereszttüzében megtapasztalniuk a depresszív érzéseket. Az X generációs szülők és vezetők próbálják megtalálni a legjobb alkalmazkodási módot, miközben olykor maguk sincsenek boldog állapotban. Mindazonáltal jó lenne megértenünk, hogy az Információs Kor jelenléte felülírta korábbi érzelmeink egy részét, és bár segítség és jó dolog is ez a fejlődés, mellette vigyáznunk kell önmagunkra, a társas kapcsolatainkra, és arra, hogy az online valóság mellett ne veszítsük el a régi életünket.

Előadásának címe: Generációk és változások…X, Y Z -és az Alfák …Hogyan értsük meg egymást? – nagy érdeklődéssel várta a könyvtár teltházas közönsége

A címadó kérdésre sok gyakorlatias válaszokat, lehetőségeket kapott a közönség. Együttlét, közös élmények, sok beszélgetés, digitális eszközök kikapcsolása, mértékletes, funkcionális használata a fejlődést segíti. Korosztályonként, generációnkként más-más prioritással, de kevesebb digitális használatot és több szabadidő hasznos, közös eltöltését javasolja a szakember. Ne adjunk a picik kezébe kütyüket, sokat árt a szellemi, érzelmi fejlődésüknek. A social média függőséget, személyiségzavart, depressziót – álvilágot teremt. Elhangzott, mint digitális cumi, digitális póráz, helikopter szülők, mamahotel, társadalmi nárcizmus járvány morális gondok és még sok-sok az online térben való élés – visszaütő veszélyei az egyénre és társadalomra egyaránt. Érzelmileg kell támogatni és megértőnek lenni egymással a generációknak. További részletes tanácsok, gyakorlati példák, figyelemfelhívások – Tari Annamária könyveiben megtalálhatóak. A mai kor egyik legnagyobb mentális kihívásával áll szemben, gyerek, szülő, pedagógus és a társadalom. Social dilemma -címmel egy fontos filmre is felhívja figyelmünket a népszerű előadó. Aki teheti, nézze meg.

Tari Annamária dedikált könyvei pedig a könyvtárból is kölcsönözhetőek. Érdemes! Minden generációt megérint és mindenkinek van feladata benne. A közönségtalálkozó végén hosszasan kérdeztek, beszélgettek egymással és meghívott vendégünkkel az érdeklődők. A dedikálással fűszerezett találkozó, nyitott hangulatban és bizakodó válaszokkal a tarisznyában ért véget. Az ebéd később került az ma az ünnepi asztalokra, de senki nem bánta, sőt! Visszavárják több közösségbe, intézményben is – hasznos tanácsokkal, szakmai beszélgetésre, gyermekekkel foglalkozó intézmények, diákokkal, szülőkkel kiegészülve. „Más mozit néznek „– a generációk. Igaz. A megoldások minden generáció felelőssége. Tari Annamária meggyőzően alátámasztott előadása, beszélgetésük dr. Törökné Kuklis Edit könyvtárossal – reményeink szerint útmutatót adott a közönség számára. Bizonyára mindenki kapott a maga gondjára, bajára útmutatókat, mankókat, lehetőségeket. A beszélgetés az egymásra való figyelés, a közös időtöltés sokat segíthet önmagunkon és társas kapcsolatainkon. Megtalálni, visszatalálni egymáshoz. Digitális eszközök nélkül az érzelmi intelligenciánkat „bekapcsolva”.

 

Tari Annamária könyvei:

  • Y generáció
  • Z generáció
  • Bátor generációk
  • Generációk online
  • Intim szféra
  • Ki a fontos: Én vagy Én?
  • Online illúziók – offline valóság
  • Pillanatnyi boldogságok
  • Sejtem… - a daganatos betegségek pszichológiája
  • Rád találni
  • Fájdalom, öröm, tabu
  • Párkapcsolatok
  • Pénz, karrier, csillogás

 

1 2 3

4 5 6

7 8 9

 

 

 

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022