www.vkmajsa.hu

 
 
 
 

Könyvtári LAPozgatLAK

Nyomtat
3.0

XXIX. MAJSA NAPOK - FŐTÉRI SOKADALOM 2022

VÁROSI KÖNYVTÁR rendezvénysorozata

Könyvtári LAPozgatLAK

 A „Könyvtári LAPozgatLAK „elnevezésű programra került sor. A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg. A település Testvérvárosainak közös kulturális találkozója is volt. A Testvérvárosi delegációk vezetői, résztvevői, művészei mellett, megtisztelte jelenlétével a programsorozatot Patkós Zsolt Kiskunmajsa város polgármestere és Rávai Mónika városunk alpolgármestere is. Köszönthettük olvasóinkat, valamint a térség és környékbeli városokból érkező érdeklődőket.

Résztvevő vendégek/előadók/művészek:

TáncReakció zenekar irodalmi zenés műsor: Gál Hedda énekes, Hoppál Misi gitárművész, Clemente Gábor ütős hangszerek -adták meg a hangulatot és az esemény emelkedettségét.

Topolyai Alapfokú Zeneiskola növendékei: Bede Barbara gitár és Gyurovics Lázár harmonika játéka a tehetséges ifjú diákokat képviselték - vastapssal jutalmazta a közönség.

• A nap kiemelt vendége Dezső László Pro Urbe díjas, kortárs természetfotós, író, újságíró, a Medve című nagy sikerű könyv szerzője. Beszélgetőtársa Sebestyén István újságíró volt. A könyvbemutató alatt a pisszenésnyi csend is érzékeltette az élményszerű párbeszédet a Medvék vadregényes világáról. Volt szó a könyvekről az írásról és a természetfotózásról. Az alkotó különleges életéről és alázatáról a természet iránt való elköteleződéséről. Erdély szépséges tájairól. A hegyek élővilágáról. Legendáktól a valóságig. A beszélgetést a medvéken keresztül, nagyszerűen vetítették át a természetvédelemre is.

Kiskunmajsa ifjú tehetségeinek bemutatója:

Kollár Péter és Lakos Zsuzsanna a helyi Tomori Pál Szakgimnázium növendékeinek irodalom, népmese, népdal és néptánc műsora követte - a magyar kulturális világ sokszínűségét mutatta be - nagy sikerrel. A Kárpát – medencei magyarság kultúrájából, sokszínűségéből kaptunk ízelítőt Vajdaságtól - Erdélyen átívelő – Kiskunság tájait „járhattuk be”. Köszönjük szépen minden diáknak pedagógusoknak a kísérőnek a felkészülést és közreműködést.

• Záróeseményként az állófogadást követően - folytatódtak a programok a könyvtár zöld övezetében. A „Medveösvény mellett” a zenélő teraszon a TáncReakció művészeit hallgathattuk, s közben Dezső László gyergyószentmiklósi természetfotós kiállításában gyönyörködhettek még hosszan az érdeklődők. A Mayossa Hagyományőrző Egyesületből Kollár Péter és Lakos Zsuzsi tartott fergeteges néptáncbemutatót. Köszönjük vendégeinknek és előadóinknak a maradandó összművészeti programot. A sikert jelentette a hosszas dedikálás és a delegációk vendégeinek beszélgetése, nyitottsága és kíváncsisága a könyvtár Arcképcsarnok gyűjteménye, Helyismereti anyaga és programjai iránt. Vadkerti Rita igazgató tárlatvezetése – több nyelven is - sikerrel vitte a több, mint félszáz érdeklődőt. A vendégek dicsérték a tágas közösségi tereket, a könyvtárosok kreatív ötleteit és a könyvtár egyedi látványelemeit. Az új és slágerlistás könyvek gyors megjelenését könyvtárunkban. A városi könyvtár Majsa Napok - Főtéri Sokadalom könyvtári eseményeit dr. Törökné Kuklis Edit rendezvényszervező - könyvtáros moderálta, a könyvtáros munkatársak és két középiskolás önkéntes diák segítségével Vörös - Balog Zsófia Anna és Pammer Hédi – köszönjük.

• A szombati napon találkozhattak a Főtéren „Az én könyvtáram” EU sátor – játékos, ismeretterjesztő vetélkedő a Kiskunmajsai Városi Könyvtár és a Europe Direct Bács – Kiskun Megyei Információs Pont, a Kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár - közös szervezésében a hagyományos „kék sátorral” – ahol nyereményekért játszhattak a családosok, kicsik, nagyok, nyugdíjasok - kortalanul. A népszerű programon több, mint hetvenen vettek részt.

További hasznos és szórakoztató időtöltést kívánunk mindenkinek a 29. Majsa Napok – Főtéri Sokadalom programjaihoz. Az idei esztendőben 2022.09. 02-11. között sok helyszínen várják és várjuk kulturális élményekkel az érdeklődőket!

Figyeljék könyvtárunk programjait is!

A nyitvatartás zavartalan minden olvasó és könyvtárhasználó számára.

A medve című könyv és Dezső László természetfotóiból összeállított kiállítás megtekinthető könyvtárunkban, nyitvatartási időben.

Várunk mindenkit szeretettel! 

 

 

„Az én könyvtáram” EU Sátor – játékos vetélkedő

 

A XXIX. Főtéri Sokadalom – Majsa Napok keretében a kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár Europe Direct munkatársaival nagy sikerű játékos vetélkedő zajlott a főtéri szökőkútnál. Érdekes és hasznos feladatok megválaszolásának jutalmaként mindenki értékes ajándékokat kaphatott a KJMK Europe Direct jóvoltából. Sokan visszatérő játékosként jöttek a sátorhoz, sok család pedig először találkozott ezzel a lehetőséggel. Mindenki jól érezte magát, a játékok által sok ismerettel gazdagodott az Európai Unióról. Köszönjük a megyei könyvtár munkatársainak a színvonalas programot!

 

1.1 1 2

3.0 3.5 4

5 6 7

8 9.0 9

10 11 12

13 14 15

16 17.5 17

18 19 

eu1 eu2 eu3

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022