www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2022 Önkéntes diákok a könyvtárban
 
 

Önkéntes diákok a könyvtárban

Nyomtat
img 2338

Könyvtárunkba egész évben járnak önkéntességi szolgálatot teljesítő diákok. A nyarat is kihasználják a szorgos középiskolások vagy éppen diákmunkások. A táboron kívüli időszakban is van lehetőség a szolgálatot teljesíteni. 

 

Könyvpakolás, rendrakás közben megismerkednek a könyvtár működési rendjével. Segítik az időseknek a tájékozódást, vagy könyvválasztást is. Besegítenek a fénymásolás, szkennelés, laminálás és más technikai szolgáltatásokba. A hiányzó cutter számokat felmérik, elkészítik, visszaillesztik. De a folyóiratok kötésében is nagy segítséget nyújtanak. Az informatikai tudásukat is ismételhetik, hiszen dolgoznak Excel táblázatban, vagy éppen a honlapon folytatnak mentési munkálatokat. A kicsi gyerekektől sem riadnak vissza, ha kell vigyáznak az apróságokra, míg a kísérők válogatnak a könyvespolcokról. A nap végén pedig a könyvtárosok „autójával” közlekedve a helyére kerülnek a visszahozott könyvek is. Időnként ötletbörzét tartunk és megbeszéljük a napi feladatokat. Kíváncsiak vagyunk szakmai és olvasói szemmel is véleményükre. Van is, bizony!

Szeretnénk ezzel együtt a könyvtárosi és a kulturális pálya szépségeit és színességét megmutatni. Ismerjék meg a kulisszák mögött rejlő munkafolyamatokat és lehetőségeket ezen a szép és sokoldalú pályán. Várjuk az érdeklődőket és az olvasókat, könyvtárhasználókat. És természetesen turistákat, a városba látogatókat, könyvtári IRODALMI SÉTATÉR – tematikus programunkra, gyermek - és ifjúsági foglalkozásokra a meglévő családbarát és kézműveskedés mellett. Folyóirat olvasó -sarok pedig napi friss, ropogós hírekkel, képeslapokkal várja az olvasni vágyókat. Udvari pihenő padok pedig a szabad levegő és a kellemes beszélgetések lehetősége a virágos sziklakertünk és Mesepont -játékos interaktív sarok csak ráadás kicsiknek, nagyoknak. kellemes időtöltést a könyvtárakban is!

Képeinken: Kucsora Bianka és Bereczki Dominik középiskolás önkénteségi szolgálatot teljesítők – irányított munka mellett, nagy szorgalommal és empatikus szolgálattal segítik a könyvtárosokat és az olvasó, látogatókat. 

img 2338 img 2339 img 2340

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022