www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2022 17. Mese- és Bábtábor a könyvtárban
 
 

17. Mese- és Bábtábor a könyvtárban

Nyomtat

 

15

Elstartolt a Kiskunmajsai Városi Könyvtár 17. Mese- és Bábtábora.

 

1.nap

Nagyon-nagy várakozás előzte meg táborunkat. Köszönjük a megelőlegezett bizalmat az első táborosok szüleinek és nektek is gyerekek! A "régebbi kis táborlakóinknak pedig a hűséget és a könyvmo(so)lyságot! Szuper csapatunk van ismét!

Ismerkedés, játék, vetélkedő, kaland, dottózás és túrázás a zöldben napsütésben. Csapatot kovácsoltunk, építettünk, alakulnak a kis téglák. Játszótér és ügyességi verseny. Kézműveskedés. Első kis meglepik a kezecskékből. Annyira jó kis csapat vagyunk 6-10 éves korosztályban, hogy hinnem kell és tudatnom! A gyerekek igenis olvasnak, szeretnek játszani, barátkozni, közösségben lenni, alkotni, kalandozni, ötletelni, bajban segíteni, együtt örülni és drukkolni vagy egymást megtapsolni. Mert elismerjük, hogy mindenki valamiben jó és tehetséges. Figyelünk egymásra! Szuper önkéntes szolgálatot teljesítő középiskolások vannak segítségünkre ismét! Ha ilyen szuper kis hősök és ilyen szuper kamaszok kezében a jövőnk -hát a mai nap élményei alapján - jó kezekben leszünk. Zöld napos, művelt, toleráns, érdeklődő, nyitott, sokoldalú. Kulturális sokszínűség! Bizony!

Idei év önkéntes diákjai:

Busa Jázmin, Krix Hanna, Martus Bianka, Sebők Ramóna, Virágh Laura - köszönjük, hogy itt vagytok!

Holnap pedig elkészítjük első meséskönyvünket. Saját élettörténetek és saját mesevilág, vagy hallott meseélmények alapján. Kiállítjuk majd a házi könyvbemutató után - majd a szereplőket megelevenítjük a saját készítésű bábjainkkal -és eljátsszuk a történeteket. Készülhetnek háttérképek, illusztrációk, díszletek. Szuper lesz. Lehet Batman, Marvel, de a Disney hercegnői vagy a népmese örök hősei. Vagy egyszerűen te magad és a barátaid, kis állatok, kedvencek vagy éppen nem...nah... jó lesz ugye?

0 1 2

4 5 6

7 8 9

11.5 13 15

 2.nap

 Vidáman folytatódtak kalandjaink a 2.napon a 16. Nyári mese -és bábtáborban a Kiskunmajsai Városi Könyvtárban és persze kalandoztunk is. Végül elkészültek és gyönyörűek lettek a gyerekek "ELSŐ KÖNYV" -em történetei. A saját maguk rajzolt, illusztrált kis alkotásokkal, vegyes technikákkal, nagyon ötletes kivitelezések születtek a történetek pedig mindenki saját egyénisége, eredetisége megélt vagy fantázia alkotta világból szőtt szebbnél-szebb történetek, mesék, ismeretterjesztőnek is mondható kis "kiadványokkal rukkoltak elő a gyerekek. 

 A szünetekkel tarkított foglalkozások között a sok kis író mutatkozott be a könyvpremierjüket tartva -mi pedig gondos nézőközönség voltunk egymásnak. Mindenkit vastapsot kapott ám!

 A dottó szelte velünk az utat a Vasút étterem szép teraszára, majd a dobverőket elfogyasztva, a zöld természetet választottuk délutáni programnak. Cserkészkedtünk, sátrat állítottunk és tanultunk néhány "túlélő " technikát, ha netán a "vadonban " kötnék egyszer ki -sosem lehet tudni. 

 Holnap pedig könyvekkel, bábtechnikák elsajátítása után szerep -és bábjátékozással folytatódik a nap. És végre elmegyünk fagyizni is. Ajándék karkötők készülnek és a kavicsfestést sem hagynánk ki. Szóval vidám dolgokkal vagyunk elfoglalva kérem szépen Holnap tali. Hanna, Bianka, Rami, Laura, Jázmin önkénteseknek ma is nagy köszönet! M and E a könyvtárból.

 1 2 3

4 5 6

7.5 7 9

10 11 8

 3. nap

 A reggeli beszélgetés -csapatépítés- után, közkívánatra készítettünk új technikákkal, kis apró ajándékokat. Kap majd apu, anyu, nagyiék vagy a testvér és barátok is. Készültek karkötők, bokapántok, fejpántok, nyakláncok, szütyők. A ráhangolódás olyan jól sikerült, hogy a kavicsfestést választók egész kis remekműveket alkottak. A játékos udvari szünet után néhány bábtechnikát elsajátítva, ki-ki elkészítette az első mesekönyvét

 Ezek után kezdődtek a bábjelenetek próbái, majd a jól sikerült bemutató. Minden csapatot megtapsoltunk, ahogy illik. A Vasút étterem finom ebédje után a dottóval még kis városnézés is belefért , no meg a Patyi fagyisnál egy gombóc finom fagyi.

 Fáradtan érkeztek vissza a mai túráról a gyerekek, de örömmel vették birtokba a könyvtár hűs falai között kedvenc meséiket. Sokan beiratkoztak és kölcsönöztek is.

 A szép új hely, barátságos környezet, játékos, mesés közösség és közösségi terek, kellemes igényeket ébresztenek a gyerekekben.

1 2 3

4 5 6

7 8 9

10 11 12

4.nap

A 17.Mese-és bábtábor pillanataiból.

A csapat, ma fantasztikusat alkotott! A bábkészítés technikáinak alapjait elsajátítva rögtönöztünk egy láncmesét közösen. A mesés bábjátékozás, szerepjátékozásban mindenki kitett magáért és egymásért. Örömmel tapsoltuk egymást, drukkoltunk, vigasztaltunk, vagy együtt örültünk. Az önkéntes diákoknak és segítőknek nagy köszönet.

A Vasút étteremnek, Patyi fagyizónak, Cseke családnak és a dottós bácsinak.

 1 2 3

4 5 6

7 8 9

5.nap

Véget ért a Kiskunmajsai Városi Könyvtár 17.Nyári mese és bábtábora.

Köszönjük a sok közös élményt veletek. Szuper csapat vagytok. 

Köszönet a szülőknek a bizalomért és azért a tudatos választásért, melynek üzenete -a könyvek szeretete, ismerete, hogy olvasóvá, műveltebb emberekké váljunk. Bizony, kicsi gyermekkorban kell elkezdeni. A meséken, játékos történeteken keresztül. Bábjátékozással, színjátszósdival. Beletenni egy kis zöld természetet, sok kirándulást, alkotói műhelyfoglalkozásokat, zenét, táncot, dalokat, sok beszélgetést s mindazt, mit a gyerekek szeretnének. Nem a fejünk tetején táncolva persze, hanem közös együttműködésben. Nagyok és kicsik! Ismereteket, barátokat, élményeket, vidámságot, közösséget, barátságos, segítőkész, empatikus, figyelő felnőttek világát szeretnénk picit adni. Az öt nap mindenre nem elég. De a mindenen innen és túl, amit elvisznek a gyermekek-egy életre szóló emlék, élmény és kaland mellett a tudás és barátságok. Veletek örültünk, izgultunk, szomorkodtunk, mérgelődtünk és békültünk.

Igaz volt nem mese. A mi 2022-es Mesetáborunk története. Aki nem hiszi járjon utána!

Köszönet a Vasút étteremnek a finom és bőséges ebédért. Köszönet a város önkormányzatának, hogy a hőségban a pici gyerekeknek naponta biztosította a szép sárga kedvenc dottó kisvonatot,a vezető bácsi baráti támogatásával. A Cseke család és a Patyi fagyizó -Lacika és Zsuzsi támogatását. A Csikós anyuka csapatát és segítő kezeiket.

A júliusi táborban újabb csapattal és régi ismerősökkel is találkozunk. A 17.Olvasó-,és drámatábor betelt. Akiket érdekelnek a térség és város táborai a Kiskunmajsai Tourinform iroda kiadványaiból szemezgethetnek. A könyvtárban pedig:

Könyvek kölcsönzése, folyóiratok, számítógéphasználat, olvasó sarok és családbarát délelőttök a Mesekuckóban, Ringató és Babakuckó továbbra is várja a könyvtárhasználókat! Utazáshoz, pihenéshez legjobb barát a könyv!

Talihelyet keresnek? Beszélgetősarkot? Csendes elvonulást? Zöld udvaron, napsütésben friss, ropogós újságot olvasni? Zenét hallgatni? Ügyintézni? Néhány perc figyelmet ?

Vár a könyvtár! A könyvtár munkatársai.

A tábort vezette: dr.Törökné Kuklis Edit és Mózer Gyuláné Mónika. Segítők; Bianka, Hanna, Jázmin, Laura, Ramóna-közösségi szolgálatos középiskolások. Nagyon értékesek vagytok!

 1 2 3

4 5 6

 

 

 

 

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022