www.vkmajsa.hu

 
 
 
 

Kutatók éjszakája

Nyomtat
2

Programajánló Bács- Kiskun megyében. Kecskeméten több helyszínen is tartanak rendezvényeket a Kutatók éjszakája program hagyományaként. Könyvtárunk ajánlata a kis tudósoknak a leendő tudósoknak, de leginkább minden érdeklődő számára. Hasznos, ismeretterjesztő és látványos programok szabadidőben is. 

 Könyvtárunk ismeretterjesztő irodalommal, a tudományok sokaságát bemutató linkek ajánlójával várja az érdeklődőket.

Kutatók és példaképek:

A Kiskunmajsai Városi Könyvtár idei választottja Karikó Katalin világhírű tudós.

Szolnokon született majd egyetemi éveit Szegeden végző Karikó Katalin nemrégiben járt kollégáinknál a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárában … mi is büszkék vagyunk rájuk.

„Vastapssal köszöntötték a könyvtárosok az SZTE TIK épületébe lépő világhírű kutatót, aki szegedi látogatása alkalmával személyes tárgyait ajándékozta az egyetemnek. A Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtára és Egyetemi Szaklevéltára virtuális kiállítás formájában tisztelgett egykori kiváló hallgatója, Karikó Katalin kutatásai és világhírt hozó tudományos sikerei előtt. „Széleskörű együttműködés keretében, a könyvtár és a levéltár számos munkatársának bevonásával folyamatosan bővülő gyűjteményt hoztunk létre” – mutatta be a virtuális kiállítást Keveházi Katalin, az SZTE Klebelsbelsberg Könyvtár főigazgatója Karikó Katalinnak. A dokumentumtár célja a mára világszerte ismertté vált tudós méltó és hiteles

Forrás: https://u-szeged.hu/sztehirek/sajtoarchivum-2021-majus/kariko-katalin-szemelyes?objectParentFolderId=1416bemutatása.

Még több érdekesség: https://www.youtube.com/watch?v=09_w4939w6c

1 2 3Az űrlap tetejeAz űrlap alja

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022