www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2019 Tisztelet Márai Sándor író emlékének - könyvtárunkban
 
 

Tisztelet Márai Sándor író emlékének - könyvtárunkban

Nyomtat
thumb maraiest2019 7

Márai Sándor magyar író, költő, újságíró. Márai életútja az egyik legkülönösebb a 20. századi magyar írók között. Már az 1930-as években korának egyik legismertebb és elismertebb írói közé tartozott. 

 Nem véletlen, hogy több generáció olvassa ma már műveit. Sokszínűsége, művészi nagysága elvitathatatlan. Szinte minden otthonban található egy Márai könyv a polcokon. Munkásságát posztumusz Kossuth-díjjal ismerték el.  Számos műve ismert. A gyertyák csonkig égnek, Füveskönyv, Napló, Eszter hagyatéka, Egy polgár vallomásai, Az Igazi…. Íróként, költőként, újságíróként számtalan országban élt és dolgozott.1989 -ben hunyt el. Emlékének tisztelegtünk a könyvtárban is.

Könyveiből tárlat tekinthető meg. Műveiből idézetcsokrot állítottunk össze. A gondolatokból felolvastak diákok és felnőttek is. A lelket érintő üzenetek közben a könyvtárban gyújtott gyertya is csonkig égett.  

„Nem hiszek a véletlen találkozásokban. A világ törvénye olyan, hogy ami egyszer elkezdődött, azt be is kell fejezni. Nem valami nagy öröm ez. Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben... két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak akkor, amikor megértek e találkozásra.” (Márai Sándor)

thumb maraiest2019 1 thumb maraiest2019 2m thumb maraiest2019 3m

thumb maraiest2019 4 thumb maraiest2019 5m thumb maraiest2019 6

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022