www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2019 Zöld könyvtár és Gyermeknap a könyvtárban
 
 

Zöld könyvtár és Gyermeknap a könyvtárban

Nyomtat
 thumb zoldkonyvtar2019 9

Közkívánatra folytatódik a könyvtár ZÖLD KÖNYVTÁR ismeretterjesztő programsorozata. A palántázó palánták után a kertünk zöld szigete virágzik is. 

 A hagyományokat folytatva a környezetvédelemmel foglalkozó sorozatban a gyerekek figyelmét az ismeretterjesztő képes könyvek és természetes eszközök bevonásával igyekszünk felkelteni. A természet szeretetére, gondozására, óvására érzékenyítő beszélgetésekkel, játékos dramatizálással mélyítjük el. A nagyon ügyes és a téma iránt fogékony, jártas gyerekek ismét szépen bizonyították, hogy fontos számukra a környezetünk óvása. A második foglalkozás keretében a májusi eső tréfája miatt nem szabadtéri játékba kezdtünk, hanem kézműveskedéssel folytattuk a foglalkozást. Igazi május végi gyereknapot terveztünk, zöld pikniket, játékos vetélkedővel. Talán az sem marad el a legközelebbi csoportoknak.

A meglepetés azért így is jól sikerült! Minden résztvevő készíthetett igazi hőlégballont - játékos módra – természetesen. Az elkészítésben nagy segítséget nyújtottak Fejes Melinda és Harkai Nikolett kulturális munkatársak. A kreatív foglalkozáson mindenki egyedi és nagyon szép színes, fantáziadús hőlégballonokat készített. Közben meséltünk és beszélgettünk, ki merre repülne el, ha „igazi” -ból megtehetné. A gyerekek fantáziája ebben is határtalan volt!

Miután megreptettük széllel, napenergiával, zenével, dallal, azaz síppal, dobbal, nádihegedűvel működő légballonjainkat majd le is szálltunk a földre, - mindannyian elfáradtunk. Élményben gazdag és igazán értékes, tartalmas zöld könyvtári gyereknapot varázsoltunk a gyerekek főszereplésével.

Köszönet az Arany János Általános Iskola 3/c osztálynak és a segítő közreműködő pedagógusoknak: Pálfi Editke és Krizsánné Trója Dollika - köszönjük!

Programsorozatunk június 12-ig hosszabbítva. Várunk óvodás és iskolás csoportokat gyereknapi programjainkra! 

 thumb zoldkonyvtar2019 2 thumb zoldkonyvtar2019 3 thumb zoldkonyvtar2019 6

thumb zoldkonyvtar2019 7 thumb zoldkonyvtar2019 8mm thumb zoldkonyvtar2019 9

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022