www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2018 Egy maréknyi fűszer – Kecsmár Szilvia könyvbemutatója
 
 

Egy maréknyi fűszer – Kecsmár Szilvia könyvbemutatója

Nyomtat
thumb kacsmarszilvia2018 12  Könyvbemutató és közönségtalálkozó a könyvtárban.

Örömmel adtunk helyet és mutattunk be a Helyi Alkotók és a Tehetségek köztünk vannak sorozatban egy újabb Kiskunmajsai származású kiválóságot, aki tanulmányaival megjárta a világhírű párizsi Sorbonne és Bécsi egyetemeket. Kutatásai az utókor számára és a magyar irodalom számára is kiegészítő erővel bír az irodalomtörténet műfajban, hiszen a XIX. század irodalmi nőalakjait kutatja. Ezen kívül gyermekkora óta ír, amelyre felfigyeltek pedagógusai is. Számtalan verse, novellája, levéltárcája, tudományos publikációja jelent meg. Több jeles folyóirat és irodalmi szaklapok is közölték írásait. Gyermekkorában jelent meg első verse a majsai újságban…Középiskolás és egyetemi évei alatt már novellái, publicisztikái, recenziói, tudományos cikkek. Országos kiadású mesekönyvben jelent meg első meséje… és ez a mesés karrier csak folytatódott…a tanulmányaiban és első önálló regénye a neves Libri kiadó hálózatában az ajánlott művek közé sorolták. Egy maréknyi fűszer – szépirodalom-regény.


...  és hogy milyen volt a könyvbemutató hangulata? – Szilvi bejegyzése:

 „Íróként visszatérni gyerekkorom helyszínére, a városba, ahol felnőttem, a könyvtárba, ahol fantáziavilágom egyre színesedett, önmagában is különleges élmény. De hogy még a könnyeim is kicsordultak?! Olyan nagy szeretettel vettek körül a rokonok, barátok, egykori nevelők, újra elevenné varázsolva a pici lányt, aki szárnyait épp csak bontogatva arról álmodozott, egyszer majd író lesz, hogy végül egészen szavak nélkül maradtam... Végtelenül hálás vagyok mindenkinek, aki eljött. Az óvó nénik rózsával, fotókkal érkeztek (most már tudom, hogy voltam Piroska farsangkor) a tanárnő csokival, a többiek szívből jövő, őszinte mosollyal... Dr. Törökné Kuklis Edit, a könyvtár szíve-lelke pedig hetek óta készült, lelkesedett, felkarolta és számon tartja Kiskunmajsa kiválóságait... Neked külön köszönöm ezt a csodálatos estét! – Edit válasz: még nincsenek szavak csak élmények… könnyek … és hála. Szívmelengető köszönet. Több volt, mint közönségtalálkozó…Egy szívvel teli közösség befogadása, odaadása, feltétlen szeretete minden korosztályból. Az elismerés az öröm Szilvi személyisége a közönség interaktivitása annyira természetes és spontán volt, ahogy a varázslat megtörtént. Mindenkit átölelt a szeretet ezen az estén. Egymást. Együtt. Köszönjük  Kecsmár Szilvia! A kiskunmajsai kislányunk, aki a csúcsra érve is elvitt magával mindannyiunkat. Sorsunkban emlékeink, család, pedagógusok, barátok, meghatározó kezek, pillanatok, érzések. Kiskunmajsáról a nagy világba. Köszönjük. Mindenkinek. Az intézményünknek pedig a Helyi Alkotók és a Tehetségek Köztünk vannak programsorozat felkarolását, támogatását. Annak fontosságát. A múlt mellett a jelen és jövő nemzedék gondozását. PÉLDA-KÉP*ek”.  Kecsmár Szilvia -egykori diák, olvasónk - ma felnőttként – íróként látogatott el gyermekkora könyvtárába-köszönetet mondott családja és nevelői mellett -könyvtárának - a könyvtárosoknak -és bizalmat adó olvasóinak. Külön köszönet, hogy több tehetséges fiatal volt kíváncsi Szilvia sokoldalú munkájára, életére. A találkozás kölcsönös tiszteleten alapult: író-irodalomtörténész, rajztanár-festőművész, orvos fej-nyaksebész, múzeumpedagógus-történész és népdalversenyek győztesének Édesanyja - gratuláltak és örültek egymás sikerének. Példaértékű.

 

A következő esztendőben többek között Bemutatjuk Tehetségeinket és Helyi Alkotóinkat:

Farkas Vivien, Vigh László fotográfusok, Pócsik Olga festőművész, Horváth Hedvig és Kovácsné Tóth Henriett, Patyi Andrea - ékszerkészítők - Czikkely Anna iparművész, Náray Anna grafikus - alkotó művészek, Terbe Izabell, Pócsik Dániel - musicalénekes, Fülöp István, Boros-Szabó Adrienn és Hanga Darinka -orvosok, Pély Noémi –Lakatos Mónika kerámia tervező - alkotók,  Balogh Ramóna, Tóth Tamás, Tabajdi Bence - televíziós munkatársak, Kecsmár Attila -informatikus -vállalkozó, Lantos Ádám építőművész -vállalkozó, Pellikán László és Zsolt – borászat -idegenforgalom-turisztika – vállalkozók, Dinda Zsolt – idegenforgalom – vállalkozó, Fülöpné Kiss Katalin - egészségügyi szakember - és öko kozmetikumok – vállalkozó, Kiss Tímea kineziológus, lovasterapeuta, Kovács Mónika – természetgyógyászat -bioszféra vállalkozó, Szikora Melinda kézilabdázó - élsportoló, Darmos József – magyar válogatott és profi ökölvívó, Kitl Család focistái, Balogh Zsófia magyar bajnok versenytáncos, Tabajdi Anna – versmondó, Szekeres Kamilla népdalénekes -Zelei Janka -népdalénekes- országos győztesek -tanulók. És még sokan mások. Az Értékeink sorozatban: Rácz Gabriella, Gyöngyösi Tibor házaspár- Mayossa néptáncosok alapítók, Fülöp Benjaminné, Rácz Ottília, Csipak Mária, Valentovicsné Irénke, Kiss Károly, Kozma Huba, Csík Antal, Bozóki János, dr. Tóth Tibor, dr. Kiss Klára, Lantosné Icuka, Kuklis Kata, Sugár Ibolya és sokan mások. Szerencsére Kiskunmajsa és térsége nemcsak aranyhomok-a szellemi értékek helye is. Minden korosztályban.

thumb kacsmarszilvia2018 1 thumb kacsmarszilvia2018 2 thumb kacsmarszilvia2018 3

thumb kacsmarszilvia2018 4 thumb kacsmarszilvia2018 10  thumb kacsmarszilvia2018 12

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022