www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2018 Kádár Annamária mesepszichológus volt a könyvtár vendége
 
 

Kádár Annamária mesepszichológus volt a könyvtár vendége

Nyomtat
 thumb kadaranna20181019 14 Mesés délutánra készült a könyvtárunk. Hogy ez kiteljesedjen, segítségül hívtuk a Napsugár Óvoda Bóbita csoportjából Tóth Zsuzsa óvodapedagógust, Molnár Hanna, Terbe Hanna és Fölföldi Tamáska – óvodásokat. 

 A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola idei mesemondóverseny győztesét a 7. osztályos Kollár Pétert. Zenés, dalos, mondókás csokor és Péter zseniális mesemondása megteremtette a hangulatot, vidámságot a gondos díszlettel együtt. A teltházas előadásra érkezőket könyvbemutatóval egybekötött közönségtalálkozó és műhelynap várta. Az Arany könyv díjas dr. Kádár Annamáriát köszönthettük. A népszerű előadót mesekutatót, mesepszichológust, írót - főiskolások, egyetemisták a pedagógus szakma - bölcsődétől az általános iskolán át a szülőkig, nagyszülőkig nagy érdeklődéssel várták. Azok a gyermekekkel foglalkozó szakemberek, akik más területen segítik szakértelmükkel, szívükkel, lelkükkel a gyermekeket szintén nagy számban érkeztek. dr. Törökné Kuklis Edit könyvtáros - beszélgetőtárs mutatta be a népszerű vendéget.

Dr. Kádár Annamária pszichológus, tréner, egyetemi tanár: Marosvásárhelyen született. Tanítóképzőben érettségizett, a kolozsvári - Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karán szerezte pszichológusi oklevelét. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán, a Kognitív Fejlődés programon végezte doktori tanulmányait, amivel párhuzamosan a Budapest Műszaki Egyetemen szerezte meg munka és szervezetpszichológusi szakképesítését. Családterápia valamint relaxáció és szimbólumterápia irányzatokban képződött tovább. Dolgozott iskolapszichológusként valamint egyetemi adjunktusként az Erdélyi Magyar Tudományegyetemen. Jelenleg a Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi kirendeltségén is tanít. Munkája a hobbija is egyben, nagy szerelme a tréningszakma, itt érzi magát legotthonosabban. Csapatépítő, kommunikációs, tárgyalástechnika, vezetői és érzelmi intelligencia fejlesztését célzó tréningeket tart. Az Erdély FM rádió Pszicho trillák című heti élő műsorának meghívott szakértője és társszerkesztője. Hiszi, hogy a fejlődés igazi mozgatórugója a komfortzóna elhagyása, hogy a legfontosabb személyes érték a hitelesség, a legmélyebb erőforrás a játékosság és a mese, valamint, hogy igazi teljesítmény a csapatmunka által érhető el. Ebben próbál segíteni azoknak, akikkel munkája során kapcsolatba kerül. Kutatási és érdeklődési területei: érzelmi intelligencia, flow-élmény, csoportokkal való munka módszertana, személyiségfejlesztés, önismeret, tartalomelemzés, fogalmazási képesség fejlődése és fejlesztése, olvasóvá nevelés, a mese gyógyító ereje, pedagógusi hivatás-személyiség alakítása, valamint a játék szerepe a gyerek személyiségfejlődésben.

Előadónk A mesepszichológia a gyakorlatban, az önbecsülés és a küzdőképesség megalapozása - című könyvét, annak üzenetéről, segítő, gyakorlati élettörténeteiről beszélt, amit Kerekes Valéria (ELTE tanársegéd) – társszerzővel írtak. Előadónk elementáris és pozitív kisugárzása azonnal betöltötte a teret. Komoly üzeneteket fogalmazott meg a szülők, pedagógusok és gyermekekkel foglakozó szakemberek felé. A Zimbardo féle elméleteket és kutatásokat, Bagdy Emőke, Eva Eggers, Pál Ferenc, Bajzáth Mária neve mellett sok szakembert jegyzetelt a közönség. Hívó mondatokban: Teszt saját személyiségünkről, boldog, elégedett ember legyél, a jelenben élj, amilyen ember vagy, olyan vagy szakemberként is, írd ki, fesd ki, mozogd ki magadból a problémát, élj minőségi Énidőt, személyiségtipológia, - sok szakmai, érzelmi intelligenciát fejlesztő példákat kaptunk, ami a gyermekek életszakaszaiban – segítőek lehetnek. A mesék szerepe és fontossága. Élettörténeteink. A nap gondolataiból: „Vagy abban hiszel, hogy minden varázslat” - Einstein. „Arcodra ég az életed” – Popper Péter „Nem lehet énekelni és sírni egyszerre! -  Nem mehetsz olyan messzire, hogy ne legyek melletted! (nagymama utolsó búcsúja unokájához)..„Legyen előtted mindig út, fújjon hátad mögül a szél, melegen süsse arcodat a nap, az eső puhán essen földjeidre, s míg újra találkozunk, hordozzon tenyerén az Isten.” – Kádár Annamária és Kerekes Valéria könyvéből.

Támogatóink: kiskunmajsai Tourinform iroda, Viki virág, Kunsági Hírlap, Majsa Infó, Rádió 1. Köszönjük!

thumb kadaranna20181019 1 thumb kadaranna20181019 4 thumb kadaranna20181019 5

thumb kadaranna20181019 10 thumb kadaranna20181019 14 thumb kadaranna20181019 15

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022