www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2018 12. Nyári Mese- és Bábtábor a Városi Könyvtárban
 
 

12. Nyári Mese- és Bábtábor a Városi Könyvtárban

Nyomtat
 thumb mesebabtabor2018 12

A mese-és bábtábort a 6-10 éves korosztálynak ajánljuk. Formája: napközis rendszerű, ami azt jelenti, hogy reggel 8-tól délután 4-ig tart ebédszünettel.

Tartalma? Hogy mit csinálunk egy hétig a könyvtárban? Közhelyesen azt mondanám –mesélünk és bábozunk.J Vagy azt is mondhatnám-, hogy a tematika szerint délelőttönként csoportos és egyéni foglalkozások zajlanak, szünetekkel, ebéd után pedig pihentető filmvetítés csendes pihenővel, majd kreatív műhely zárja a napot. De! Ez az egy hét ennél sokkal többről szól! A gyerekek itt – kötetlenül szabadfoglalkozásban a meséken, életmeséken keresztül játszanak és csöppennek egy másik világba – az igazi gyerekvilágba! Sokat segít a könyvtári környezet és a mesekönyvek sokasága. Motivációt ad – előhívja a gyerekek rejtett tehetségét is. Legyen olvasgatásról, szövegértésről, képalkotásról szó. Itt a szerepjátékok, szituációs játékok segítségével észrevétlenül kijátsszák magukból a gyerekek a napi problémáikat, vagy a belső szorongásaikat. A bábok is segítik mindezt, hiszen a szégyenlősebbek is valamilyen figurát alakítva elfeledkeznek a félelmeikről és fokozatosan megnyílnak. Sok humoros feladatot kapnak. Szeretik a vetélkedőket a kihívásokat-, amely nyilván sikerélménnyel is jár. Naponta készítünk mesefigurákat különböző technikákkal, mindenki kötetlenül választhat. A fantáziájára van minden bízva minden gyermeknek. A célt mindennap elérik – sikerélményük van! Nevetnek, felszabadultak. És ez a mi táborunk titka! A varázslatos gyermekvilág! Ahol a fantázia szárnyalhat, nincsenek szigorú, kötött szabályok, a gyerekek, ha elfáradtak, nem tanóra szerint haladunk, hanem a tábor adta szabadság szellemében - foglalkozunk, játszunk. Mozgásos versenyekkel motiválódunk - hogy a nap minden szakaszára essen feladat, sikerélmény és elérhető cél. Mindez felszabadult örömöt, együttlétet-barátságokat eredményez. A közös együttmunkálkodás pedig a közös alkotás örömét is előcsalogatja mindenkiből. Szívesen segítenek egymásnak, a közös szerepjátékok és élmények ugyanis nagyon összekovácsolja a csapatokat és megszeretik észrevétlenül egymást. Itt nincs ciki dolog! Itt a mesehősök, avagy a gyerekek maguk a terapeuták – hiszen az adott konfliktust, szituációt eljátsszuk szerepjátékkal, majd megbeszéljük - aztán bábkészítés, díszletkészítés közben a gyermekek az alkotás ideje alatt elmélyülten átgondolják a velük, - vagy másokkal történt eseményeket és mire a tábor utolsó napjához érünk, mindenki egy kicsit átformálódik mentálisan is. Empatikusabbak, segítőkészebbek, nyitottabbak és vidámabbak mindenekfelett. Mindenki - mindenki barátja lesz. Az utolsó napokban saját történetet készítenek a csapatok, lehet olvasmányélmény és lehet maguk által megélt, megálmodott darab is. És itt jön a lényeg! - kijátsszák magukból a világ bajait, a saját bajaikat. Észrevétlenül. És felszabadultan, boldogan, tehetik, mert ez a hét róluk szól. Ennyi a varázslat

! Mottónk: Hiszek minden gyermek egyéniségében, hiszek minden gyermek valamiben való tehetségében és hiszek minden gyermek jóságában! Ez a tábor –LEHETŐSÉG-! Az önmagunk igazi énjének felszabadítására, az elfojtott dolgok, vágyak, sebek, gyógyítására. Ez a tábor a 12. Mese - és bábtábor gyermekeknek - ettől varázslatos és ettől népszerű évek óta. Önbizalmat kapnak és életre szóló élményeket, amivel gazdálkodhat a kis lelkük. Erősebb, egészségesebb, vidámabb gyermekek mennek haza évről évre - mesékkel, történetekkel, barátságokkal gazdagodva. A mesetáborhoz otthonról hozott batyu kell és hamuban sült pogácsa. Sok kis hős és feltétel nélküli szeretet a szülőktől, pedagógusoktól és könyvtárosoktól. Mindez megvan minden otthonban. Aranytallér pedig minden mesében! - a könyvtárban pedig a Várunk! Köszönjük, hogy ebben az évben is a könyvtár táborát választottátok. Jó olvasgatást, vakációt a nyárra! Találkozzunk egész évben!

Az idei esztendőben köszönetünket fejezzük ki: Mózer Gyuláné, Mónika néni – könyvtári munkatársnak és Fejes Melinda – kulturális közfoglalkoztatottnak. Önkéntes közösségi szolgálatot teljesítő diákjaink példamutató és empatikus – segítő munkájukért. Bozó Fanni, Horváth Vivien, Mózer Dorina, Végh Anna, Gősi Dávid és Miklovics Ákos középiskolásoknak.

Támogatóink: Kiskunmajsa Város Önkormányzata,  Munkaruházati Üzlet: Nyergesné Katika, Ágotánál enni 2 – étterem, Pellikán Zsolt, Majoros Attila és Sipos Robert szülőknek a segítő támogatásért, önkéntes munkálataikért. Médiapartnereink: Kunság Hírlap, Majsa Infó, Konecsni György Kulturális Központ, Tourinform Iroda.

Táborvezető: dr. Törökné Kuklis Edit gyermekkönyvtáros

thumb mesebabtabor2018 10 thumb mesebabtabor2018 11 thumb mesebabtabor2018 12

thumb mesebabtabor2018 13 thumb mesebabtabor2018 14 thumb mesebabtabor2018 15

thumb mesebabtabor2018 16 thumb mesebabtabor2018 17 thumb mesebabtabor2018 18

thumb mesebabtabor2018 22 thumb mesebabtabor2018 23 thumb mesebabtabor2018 24

thumb mesebabtabor2018 25 thumb mesebabtabor2018 26 thumb mesebabtabor2018 27

thumb mesebabtabor2018 28 thumb mesebabtabor2018 29 thumb mesebabtabor2018 30

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022