www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2018 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok a könyvtárban
 
 

89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok a könyvtárban

Nyomtat
 thumb 1

”2018. június 7-11. között immár 89. alkalommal kerül megrendezésre az Ünnepi Könyvhét, a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepe.”

 „Supka Géza álma az irodalom, a könyvkiadás, író és olvasó találkozásáról – "ingujjban, közvetlen, bohém formában" – öt napon át tartó, majdnem kétszáz kiállítót megmozgató, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, dedikálásokkal, zenés programokkal tarkított rendezvénnyé terebélyesedett. És akkor még csak a központi helyszínről, a budapesti Vörösmarty térről esett szó, holott a könyvhét alkalmából a főváros más pontjain, valamint több vidéki városban, és a határon túl, Kolozsvárott is szerveződnek helyi események.  Az Ünnepi Könyvhét ünnepélyes fővárosi megnyitójára június 7-én, csütörtökön, 16.00-kor kerül sor a Vörösmarty téren, ahol ez alkalomból Berg Judit írónő mond beszédet. A vidéki megnyitó helyszíne idén Szekszárd városa.

 Kedves Látogatóink! Szeretettel várjuk Önöket idén is közös ünnepünkön, az Ünnepi Könyvhéten. Hiszen Önök és mi is – olvasók vagyunk! „– írja ajánlójában az Ünnepi Könyvhét szervezői az MKKE – Magyar Könyvterjesztők és Könyvkiadók Egyesülése.”

Bővebben: www.unnepikonyvhet.hu

Könyvtárunk az idei esztendőben is író-olvasó találkozóval kedveskedett olvasóközönségének. Az ide esztendőben SCHÄFFER ERZSÉBET író, újságíró fogadta el meghívásunkat.  A CSODA BENNÜNK VAN - címmel nagysikerű közönségtalálkozóban volt részünk. A teltházas előadáson az irodalom és könyvek mellett az emberi sorsok, élettörténetek kerültek előtérbe. Az írónő könyveiből tárlat is várta az olvasókat. Az estet bensőséges hangulatú beszélgetés zárta.

Az Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok alkalmából könyvtárunk könyvajánlókkal és könyvkiállítással kedveskedik olvasóinak, látogatóinak. Várunk mindenkit szeretettel!

Néhány szerző a nyári olvasmányokhoz: Berg Judit, Boldizsár Ildikó,(Ők a könyvtár vendégei lesznek ebben az esztendőben) Szabó T. Anna, Dragomán György, Nyáry Krisztián, Bán Mór, Száraz Miklós György, Szurovecz Kitti, dr. Almási Kitti, Térey János, Lackfi János, Grecsó Krisztián, Péterffy Gergely, Péterffy Novák Éva, Borsa Brown, Fábián Janka, Tisza Kata, R. Kelényi Angelika, Mörk Leonóra, Vámos Miklós és sokan mások. Kiemelt vendég: Cecilia Ahern könyvei is megtalálhatók polcainkon. dr.Kádár Annamária és Kerekes Valéria – írók, egyetemi tanárok, mesekutatók – szeretettel és tisztelettel gratulálunk az idei év Aranykönyv díj elnyeréséhez. Őszi vendégei lesznek könyvtárunknak – kérjük, figyeljék program – és könyvajánlóinkat! – Új és klasszikus könyvekkel várjuk az olvasni vágyókat!

Mesepszichológia a gyakorlatban – Aranykönyv díj 2018

Ajánlóink: Mesepszichológia 1 – 2

Lilla és Tündérbogyó

Mese a napfény ízéről

Életünk mesés hétpróbája, Az érzelmi intelligencia fejlődése óvodás – és kisiskolás korban.

thumb 1 thumb 2 thumb 3

thumb 4 thumb 5 thumb 6

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022