www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2016 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok
 
 

87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok

Nyomtat
thumb babakucko2016jun 22 

A 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvapok alkalmából megrendezésre került könyvtárunkban az idei gyermekkönyvnapok. Programját a Babakuckó találkozó is adta. 

 

 A kis nézelődő csecsemők és apróságok mellett az Édesanyák nagy odafigyeléssel hallgatták Balog Katalin tagintézmény-vezető ünnepi köszöntőjét, melyben kihangsúlyozta a családok fontosságát és összetartó erejét a ma társadalmában. A közösségeknek is nagy szerepe van, hogy életminőségünk jobb legyen. Jó példa a könyvtár BABAKUCKÓJA, ahol évek óta összejárhatnak a kismamák vagy gyesen lévő édesanyák babáikkal.

Kulturált környezetben szakmai és baráti beszélgetések zajlanak, babahancurkákkal, játékozással.

A következő előadó: dr. Törökné Kuklis Edit gyermekkönyvtárosunk – aki a babairodalom és a kismamák szakirodalmát ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Egy hétig megtekinthető a baba - mamakönyvek tárlata.

Beszélgetős kiselőadásában felhívta a figyelmet, minden életkornak megvannak a maga fejlesztő – és játékos szakirodalma. Ezen kívül nagyon sok újdonságot ajánlott a kismamák figyelmébe, ahonnan dalocskákat, mondókákat, altatókat, ringatókat, höcögtetőket taníthatnak a szülők, a kismamák a 0-3 éves korosztály számára. Az életkor nagyon fontos, hiszen már az édesanyák hasában is érzik a külvilág történéseit a babák.

Használjuk érzékszerveinket, mozgáskoordinációs játékokat és sok dalocskát; zenei, ritmikus kis hangszerekkel finomítsuk gyermekünk hallását, komfortérzetét.

Beszéljünk hozzájuk, vonjuk be folyamatosan a családtagokat is a közös új élethelyzetbe.

Ezt bővítette ki szakmai előadásával Hérák Anita védőnő: az altatási szokásokat szavazták meg témának a kismamák, így mindenki érdekelt volt a témában. Az előadás sikere a sok kérdés volt, hiszen a gondolatébresztő beszélgetés sok mindenre ráirányította a figyelmet a babák és családok alvási szokásaiban. Elgondolkodtató dolgokat osztottak meg az anyukák a saját tapasztalataikból is. Öröm volt hallgatni és látni, ahogyan a babák nagyon jól megértették - kifejezték önmagukat, úgy az anyukák is felszabadultan jókat nevetve egy-egy anekdotán – ezzel kaptak szakmai útmutatókat, tapasztalatokat, tanácsokat, egymástól.

Jól sikerült nap volt. Családbarát. Babairodalom barát. Köszönjük.

Következő versike a találkozóig:

„ Ciróka-maróka,

Hol jártál?

Malomba.

Mit hoztál?

Lisztecskét.

Mit sütöttél?

Pogácsát. ”

Képgaléria:

thumb babakucko2016jun 7 thumb babakucko2016jun 8 thumb babakucko2016jun 9

thumb babakucko2016jun 16 thumb babakucko2016jun 22 thumb babakucko2016jun 23 

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022