www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Események, rendezvények 2006
 
 

Események, rendezvények 2006

Dallamok szárnyán Európában - az idősekért

Nyomtat

Megható és szép élményben lehetett részük azoknak, akik megjelentek időseknek szervezett rendezvényünkön. Először Zadravecz Istvánné könyvtárigazgató üdvözölte a megjelenteket: Szabóné Csábrády Anikót, városunk alpolgármesterét, a Kistérségi Szociális Intézmény jelenlévő kiskunmajsai és csólyospálosi időseit (és rajtuk keresztül minden időst, akik helyszűke miatt nem fértek el a Városi Könyvtárban), igazgatóját, Halász Sándornét és munkatársait, valamint az Egressy Béni Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárait, Truczka Ágnest, Hamza Barbarát és az iskola növendékeit. A köszöntőt követő bevezető beszédében városunk alpolgármestere, Szabóné Csábrády Anikó többek között a zene gyerekeket és időseket összekötő szerepére hívta fel a figyelmet.A beszédet követő műsorban meghatott idősek és a zeneiskola növendékei nyújtottak feledhetetlen élményt.

Bővebben

Meseillusztrációs Pályázat eredményhirdetése

Nyomtat

Szeptember 30. - Benedek Elek születésnapja - a Népmese Napja hazánkban. Ebből az alkalomból Meseillusztrációs Pályázatot hirdetett a kiskunmajsai Városi Könyvtár. 2006. szeptember 25 - 30. között küldhették be magyar népmesékhez készült rajzaikat az ügyes kezű gyerekek. Szép számban érkeztek munkák, ezért úgy döntöttünk, az eredményhirdetéshez egy kis ünnepséget is rendezünk.

A családias összejövetelt a Suzuki Vonósegyüttes nyitotta meg (Truczka Ágnes és Hamza Barbara vezetésével), majd Dr. Győri-Nagy Sándor kultúrökológus-nyelvész, egyetemi tanár (többek között a Népmeseközléstan című könyv szerzője) a népmese fontosságáról osztotta meg gondolatait a gyerekekkel. Kiemelte, hogy minden rajz alkotója kis pedagógusként egyfajta küldetést is teljesít.

Bővebben

Összefogás a könyvtárakért

Nyomtat

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség ebben az évben is megszervezte a programsorozatot, melyben kezdeményezte a könyvtárak együttműködését. Az idei programok az alábbi témák köré szerveződtek: könyvtárak a tudásért, az innovációért, a játékosságért, az egészségért, az információs társadalomért, az esélyteremtésért, a kultúrák sokszínűségéért. A kiskunmajsai Városi Könyvtár is csatlakozott az idei rendezvénysorozathoz.

EU-sátor

Nyomtat

Az idei, XIV. Főtéri Sokadalom alkalmából ismét felállítottuk közös sátrunkat a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Europe Direct - Európai Információs Pontjával a Művelődési Központ előtti téren. Standunkkal 3. alkalommal szerepeltünk a város nagyszabású rendezvényén, s uniós játékaink ismét sikert arattak. A vállalkozó szellemű gyerekek örömmel próbálták ki tudásukat és ügyességüket a változatos játékokkal.

Bővebben

Nyári gyerekfoglalkozások Anya Braeunerrel

Nyomtat

Szereted a jó történeteket hallgatni, mesélni, kitalálni vagy akár el is játszani?
Ha igen, a Városi Könyvtár vár Téged is kedd, szerda, csütörtök délelőttönként 10-12 óráig. Francia önkéntesünk sok ötletes programot kínál számodra. Gyere, játssz velünk!

Író-olvasó találkozó Schäffer Erzsébet Pulitzer-díjas író-újságíróval, a Nők Lapja munkatársával

Nyomtat

Nem történt semmi. Csak ültünk és hallgattuk. Ő pedig mesélt, mesélt. Az Egressy Béni Művészeti Iskola műsoráról és a Tico-tico átdolgozásáról eszébe jutott egy áttáncolt éjszaka a cári hadsereg egykori tisztjével, majd ennek a történetnek a fonalából szövődött egy újabb, majd egy még újabb. Hétköznapi emberekről, akikben Schäffer Erzsébet meglátja a csodát, banktisztviselőről, aki operaénekeseket megszégyenítően énekel, favágóról, aki csodálatosan rajzol, vonaton szoptató anyukáról, aki egy pillanat alatt feloldja a rohanás és a fűtött vonat okozta idegességet. S a feszültséget feloldó pálinkáról, amit az írónő mindig magával hord.

Bővebben

Területi Európai Uniós Vetélkedő

Nyomtat

A Miniszterelnöki Hivatal EU Kommunikációs Főosztálya támogatásával területi Eu-s vetélkedőt szerveztünk. A Városi Könyvtár vidám, játékos vetélkedőjén 3 csapat mérte össze tudását. A játékban mindenki nyert, hiszen nemcsak a csapatok lettek gazdagabbak értékes nyereményekkel, hanem a közönségkérdésekre helyesen válaszoló gyerekek is apró ajándékokkal térhettek haza. A játékot Ladányi Ágnes gyermekkönyvtáros vezette, a zsűrit a könyvtár dolgozói, Balogh Katalin és Györffy Gabriella, valamint a könyvtár önkéntes dolgozója, Anya Braeuner alkották.

Bővebben

Versmondó Verseny

Nyomtat

A Városi Könyvtár idén is megtartotta területi versmondó versenyét általános és középiskolások részvételével. Szívet-lelket melengető zene- és versélményben lehetett részük mindazoknak, akik ezen a költészetnapi megemlékezésen jelen voltak.

Az ünnepséget az Egressy Béni Művészetoktatási Intézmény Suzuki Vonósegyüttese nyitotta meg gyönyörű Mozart-dallamokkal. Ezt követték költészetünk szebbnél szebb gyöngyszemei . Az előadók mély átéléssel közvetítették a költők gondolatait hazafiságról, szerelemről, az élet apró örömeiről és a lét nagy kérdéseiről.

Bővebben

Internet Fiesta 2006. Az Internet kapcsolatteremtő ereje

Nyomtat

A kiskunmajsai Városi Könyvtár ebben az évben is csatlakozott az internetnépszerűsítő programhoz. "Öt éves hagyományra tekintünk vissza, amikor ismét Internet Fiestára hívjuk a könyvtárakat. A 6. magyarországi fesztivál programjainak megszervezésére 2006. március 20. és 31. között kerül sor. Az internet kultúra népszerűsítését szolgáló, világméretű programsorozatot, az Internet Fiestát, évente rendezi meg az Internet Society. Miközben a nemzetközi szervező bizottság már a 2008. évi nagyszabású virtuális találkozót, egy világkiállítást készít elő, a mi fő célkitűzésünk, hogy már most az Internet kapcsolatteremtő erejére irányítsuk a figyelmet." - olvasható az országos felhívásban.

Bővebben

Köszöntjük könyvtárunk önkéntes dolgozóját, ANYA BRAEUNERt!

Nyomtat

2006. március 1-jétől, aki belép intézményünkbe, találkozhat egy kedves, barátságos francia lánnyal, aki 7 hónapot tölt el nálunk. Nagyon jó érzés, hogy egy francia fiatal kíváncsi ránk, magyarokra, érdeklődik a mi kultúránk iránt és a magyar nyelvet is szeretné megtanulni. Vállalja, hogy munkájával segít feladataink ellátásában is. Mit is adhatunk Neki cserébe? Barátságunkat és segítségünket, hogy jól érezze magát nálunk. Tervünkben szerepel többek között egy francia nyelvklub beindítása is, ahová várjuk az érdeklődő fiatalokat.

Bővebben

Mesemondók Területi Találkozója

Nyomtat

Hagyományos rendezvényünkön 6 általános iskola (Arany János Általános Iskola, Széchényi István Általános Iskola, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola - Kiskunmajsa; Általános Iskola - Csólyospálos; Szent László Általános Iskola - Jászszentlászló; Gy. Szabó Béla Általános Iskola - Szank) diákjai versenyeztek a megyei továbbjutásért.

A délutánt humoros és kedves mesemondásukkal színessé varázsoló diákok névsora: Alsó tagozat - Váradi Mirella, Somogyi László, Vagyon József, Kolompár Richárd, Varga Viktor, Tóth Róbert, Fülöp Dolli, Czombos András, Cserháti-Nyerges Kevin, Telek András, Juhász-Dora Lajos, Tóth Boglárka; Felső tagozat - Fehér Vivien, Sain Henrietta, Dér Andrea, Lajkó Gergely, Szabó Petra, Csillag László, Gáspár Karolina, Farkas Bálint.

Bővebben
 
 
 
 
left direction
right direction
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban
Imre Balázs műsorvezető, szerkesztő 2016-ban