www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Egészségnapok az Arany János Általános Iskolában
 
 

Egészségnapok az Arany János Általános Iskolában

Nyomtat
thumb 15

Régóta folyik az iskolákban egészségnevelési program, amelynek keretében minden évben egészséghetet is tartanak. Minden nap más témakörben közelítik meg az egészséges életmód fontosságának tudatosítását. Második alkalommal hívták meg KÖNYVTÁRUNKAT, hogy a magunk eszközeivel  - szakkönyvekkel, előadással , tanácsadással -  színesítsük azt.

 A megtisztelő invitálásnak szívesen tettünk eleget. Könyvkiállítással, reprezentatív mottókkal, feliratokkal, több témában kis előadásokkal és szerepjátékkal készültünk.  Az előző iskolai napok egészségügyi témáit kiegészítve igyekeztünk beilleszteni a program  zárónapjába a következőket:

Mozgáskultúra, életmód, gasztronómia, táplálkozási szokások, sportra, fittségre nevelés, illemtan, protokoll-etikett, öltözködéskultúra, mentális harmónia, önértékelés, szorongásoldás, sikerélmények, magatartási és személyes attitűdök. Iskola, család, külvilág. Hol helyezkedünk el benne? Barátság, csapatépítés, szeretet, hit, elfogadás, tolerancia. A közösség segítő ereje és az egyéniség előhívása. Tehetségek, példaképek. A tanulás és a motiváció. Jövőkép és célok. Érzelmek, agresszió és öröm.  A diákszerelem.  Hogyan legyünk boldog tinédzserek?  Tisztesség, becsület és tisztelet. Saját és a közösség öröme.  Az iskolás évek.

Témáinkhoz sokan hozzászóltak, szerepjátékokkal vontuk be a negyven fős diákságot, hogy a konkrét példákkal illusztrálva megértsék önmagukat és a világhoz való viszonyukat. Az írott és íratlan szabályok vékony mezsgyéjét. A záró délutánon a gyerekeké volt a főszerep, s ebből mindenkinek jutott. Helye volt a nevetésnek és a sikerélményeknek. A pedagógusok is azonnal bekapcsolódtak a szituációs játékokba – ugyanolyan jókedvvel -, mint a diáksereg.

A délután meglepetésprogramja a végén fergetegesre sikerült. A bátor önkéntesek (gyakorlás, tanulás, felkészítés, mozgás, stílus, harmónia, kisugárzás, stb.) divatbemutatóval készültek.

Utcai, közösségi és alkalmi viseleteket, ahhoz illő viselkedési formákat mutattak be – buzdító tapsvihar mellett.  Az alkalmi zsűri demokratikus döntése egyértelmű volt.  Mindenki nyertes lett!

A nézők is. A nap végét egy rövid, zenés tinidisco zárta, ahol a pedagógusok , könyvtárosok és diákok felszabadultan, örömmel táncoltak, beszélgettek  a hét eseményeiről.

A SZELLEM- TEST- LÉLEK-HARMÓNIA ! – együtt volt mindannyiunkban. Boldog tinédzsereket láttunk!

Közreműködött: Balog Katalin /könyvtáros  – köszöntő, zsűri elnök, dr.Törökné Kuklis Edit /könyvtáros- előadó , programvezető

Házigazdáink:  Az EGÉSZSÉGHÉT háziasszonya és szervezője: Nádas Lajosné Marika tanárnő, Árvainé Baranyi Ildikó igazgatóhelyettes asszony, zsűri tag, Sági Szilvia tanárnő, zsűri és a felső tagozatos diákok. Köszönjük a meghívást!

thumb 1 thumb 4 thumb 6

thumb 8 thumb 9 thumb 11 

thumb 15 thumb 17 thumb 18

 
 
 
 
left direction
right direction
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban
Imre Balázs műsorvezető, szerkesztő 2016-ban