www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Babakuckó 2014. évi első rendezvénye
 
 

Babakuckó 2014. évi első rendezvénye

Nyomtat
thumb 7  Vendégünk volt: Dr. Búza Márta gyermek szakorvos

TÉLI GYERMEKBETEGSÉGEK (0-6 éves korig) – és az oltások

 Szikrázó napsütés és „porcukorral” hintett havas táj a város utcáin. Tél van, harapni lehet a hideget, de bízunk Holle anyóban, hogy csak megrázta párnácskáját és jöhet a jó idő… A könyvtárban idilli környezet. Otthonos meleg, a könyvespolcok sorai közt és az olvasói asztaloknál néhányan olvasgatnak, újságok papírjai zizzennek. Az idelátogatók és a könyvtárosok csendesen forgatják a kinti hidegről hozott könyveket, meghitt párbeszédek zajlanak az olvasottakról és persze az élet mindennapjairól. Lassan tíz óra, babakocsik parkolnak a folyóson. Piros pozsgás babák és anyukák vidáman jönnek, nevetnek, beszélgetnek és foglalják el megszokott helyüket a gyermekrészlegen,  a babakuckóban. Játszanak, mondókáznak, pakolgatnak. A legfrissebb baba-és szakirodalom is kéznél, forgatják a picik és nagyok is. Családbarát hangulat van. Finom babaillat lengi be a teret - amely a legjobb parfüm a világon. A doktornő is megérkezik, arca friss a téli hidegtől, szeme nevetős, nagyon barátságos.  

A bemutatkozások után nagy figyelemmel hallgattuk előadását a leggyakrabban előforduló téli gyermekbetegségekről: náthás, köhögős, meghűlt vagy influenzás a pici; a torok, a légutak, a fül és egyéb, télen előforduló egészségügyi gondok. A fűtött lakástól a hideg, nyirkos vagy változékony időhöz való alkalmazkodásig sok mindenre felhívta doktornő a figyelmünket. Szó volt az immunrendszer megerősítéséről és a betegségek megelőzéséről. A szülők, a környezet felelősségéről, a betegápolásról, a közösségbe illeszkedés nehézségeiről. A védőoltásokról  és az ajánlott oltásokról teljes körű felvilágosítást hallhattuk. 

Mártika doktornő a maga szerénységével, magas szakmai tudásával elvarázsolta közönségét. A babák, gyermekek, szülők, nagyszülők és érdeklődők bátran kérdeztek és öröm volt látni a hasznos, segítő párbeszéd kialakulását. Homeopátiás gyógymódok,  egészséges étkeztetés, szoptatás, tápszerek, bébiétel,  lázcsillapítás, gyógyszer, antibiotikum és bélflóra védelem, a folyadékbevitel fontossága… és még sorolhatnánk.

A délelőtti két óra gyorsan elszaladt. Annyira sikeres volt a délelőtt, hogy közkívánatra, Doktornőtől ígéretet kaptunk egy legközelebbi találkozóra: akik éppen a téli betegségekkel küszködtek otthon, itt lehessenek legközelebb. ” A gyermekeink a legfontosabbak, s vele az egészség is. A felelősség a környezeté. Ahol ennyi csupa szív édesanya van és tudatosan készülnek az anyaszerepre, teljes szívvel-lélekkel, odafigyeléssel gondozzák, nevelik gyermekeiket - ott boldog, kiegyensúlyozott babák nőnek fel. A BABAKUCKÓ egy ilyen közösség.” - Köszönjük Doktornő! 

thumb 1 thumb 2 thumb 3

thumb 4 thumb 5 thumb 6

thumb 7 thumb 8 thumb 9

 
 
 
 
left direction
right direction
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban
Imre Balázs műsorvezető, szerkesztő 2016-ban