www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Farsangi kavalkád
 
 

Farsangi kavalkád

Nyomtat
thumb farsangarany2 12

Farsangi kavalkád programsorozat jegyében látogattak el a Városi Könyvtárba az Arany János Általános Iskola alsó tagozatos diákjai.

 Az első órában könyvtárismereti foglalkozás keretében ismerkedtek a helyszínnel. A könyvtár fogalmával, helyszíneivel és a kölcsönzési szokásokkal. Az ABC ismeretében örömmel fedezték fel a kiemelt jelzéseket - majd a kedvenc meséiket, verseiket. Sok kisgyermek már óvodás foglalkoztatók vagy családi látogatás alkalmával jártak könyvtárunkban.

Örömmel ismerték fel a helyszíneket és a kapcsolódó élményeiket.

Az iskolás évek megkezdésével az olvasástudás alapú tanulás - ismeretekké válik. Így a könyvtárban is felfedezhették képességeiket – volt, aki mesét olvasott hangosan, mások a címeket vagy részleteket olvasgatták fel. Így válik a tanulás - tudás a könyvtárban is élménnyé.

Sokan bátran kérdeztek, a játékos ismeretadó óra kisebb feladatai is remekül sikerültek.

A második órában a tanulók már nagyon várták a meglepetést! Farsangi időszak lévén a könyvtár is készült játékos, kreatív programokkal. Álarckészítés, rajzolás, színezés mellett farsangi dalok, versek, mondókák, mesék hangzottak el. Kreatív és fantáziadús alkotások születtek. Bohócok, királylányok, pillangók, cicák, oroszlánok, bárányok, és az elmaradhatatlan rajzfilm- és képregényhősök, Batman, Pókember, Donald kacsa és társai. A végét vidám maszkabál és felvonulás zárta.

A búcsúzáskor a legszebb köszönet hangzott el a gyerekszájakból: Könyvtáros néni! Mi szeretnénk legközelebb beiratkozni is… másnap 3 kisgyermek arca volt ismerős a csoportokból.

Köszönet az Arany János Általános Iskola Széchenyi Tagintézményének alsó tagozatos pedagógusainak és diákjainak a folyamatos együttműködésért. A könyvtárismeret – és használat fontosságát, az olvasás szeretetének elmélyítését.

Látogatóink:

Sólyáné Csuka Mártika tanító néni és 1. osztály

Rávainé Fülöp Beatrix tanító néni 2. osztály

Képgaléria:

thumb farsangarany2 1 thumb farsangarany2 5 thumb farsangarany2 6

thumb farsangarany2 10 thumb farsangarany2 11 thumb farsangarany2 12

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022