www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Endrei Judit – író, újságíró, televíziós műsorvezető, szerkesztő volt a vendége a városi könyvtárnak
 
 

Endrei Judit – író, újságíró, televíziós műsorvezető, szerkesztő volt a vendége a városi könyvtárnak

Nyomtat
thumb endreij2016 3 

Nagy öröm és kedves nosztalgiázás futott végig olvasóinkon, amikor meghívókon, plakátokon az ismert tv-s arcot látták viszont.

 

 A zord november és az óraállítás sem szegte sokak kedvét, szép számmal jöttek a könyvbemutatóval egybekötött közönségtalálkozóra.

KORHATÁRTALANUL jöttek fiatalok és idősebbek. Igaz férfiember kevesebb, de nagyon megbecsülve tartották Őket kedves olvasóink.

ENDREI JUDIT pedig? Jött, látott és győzött!

Kisugárzása áthatotta a könyvtár rendezvénytermét, mosolya átragadt az emberekre.

Megjelenése stílszerűen a könyvcímmel szinkronban – KORTALAN!

Balog Katalin a könyvtár tagintézmény-vezetője köszöntő beszédében kitért író vendégünk sokoldalúságára és példaképként erősítette meg azt a Női eszményképet-amit a XXI. századi NŐK elvárhatnak önmaguktól és a társadalomtól. Örömét fejezte ki az olvasóközönség felé – kellemes és hasznos időtöltést kívánva a könyvtár általános programjaihoz is.

Endrei Judit beszélgetőtársa  dr. Törökné Kuklis Edit rendezvényszervező - könyvtáros  kicsit előrébb tartott a meghívott közönségnél, hiszen Endrei Judittal együtt készültek fel a beszélgetésre, még ha mindez a net világának segítségével történt is.

A kölcsönös tisztelet és bizalom kialakulása mellett a KOR - határ is segítette a beszélgetés fonalát. A hasonló gond és gondolkodásmód, érték és értékrend volt a mérvadó vezérfonál – a láthatatlan kötelék, amit szimpátiának hívnak. Ami vagy kialakul, és úgy marad, vagy nem érzi meg sosem az ember.

Szerintünk ez az egyik titka ENDREI JUDIT-nak! A természetessége békés, derűvel bíró életkedve mindenkire vonzóan hatott. Ezzel intelligencia, műveltség, empátia, humánum, segítőkészség, valamint nyitottság a világra társul – akkor azt nem lehet nem észrevenni – vagy ha kellően hitelesen szerény - akkor - nem lehet nem szeretni!

Már a televíziókon keresztül költözött be több százezer család otthonába - és szívébe!

Ott is maradt, bizton állíthatjuk. Az ezredforduló tájékán az Ő élete más lehetőségeket tartogatott. A televíziózást felváltotta az újság- és könyvírás. Az új út a család kiteljesedésében két leánygyermekkel ajándékozta meg, akik ma már felnőtt barátnőként nagy szövetségben élnek Édesanyjukkal - határtalan szeretetben. Szó szerint - hiszen szárnyra keltek a nagybetűs életben. Judit könyveiről elmesélte, hogy nem volt mind sikeres és ne gondoljuk, hogy Ő mindenben sikeres és gondtalan nő. Illúzióinkat felváltotta a megértés és együttérzés - hiszen konkrét történeteit, életeseményeit megosztva velünk - azonosulni tudtunk vele. Mosolya mögött meghúzódó szomorúsága csak átsuhant az arcán, azután újra a derűs, pozitív szemléletű „Endreis” mosolyt látva – újra szebbnek és tartalmasabbnak hittük el az élet nehezebb oldalairól való szemléletét.

Minden nehézség erőt ad. Minden okkal történik és mindenből hozzuk ki a jót! Legyen az magánélet, párkapcsolat, munkahelyi gondok, élethelyzetek.

Igenis legyünk nyitottak a világra, egymásra, beszélgessünk, figyeljünk, alkossunk kisebb-nagyobb közösségeket - tegyünk jót - s azzal magunknak is. És ne feledjünk el minden korban NŐ maradni! Az EGÉSZSÉG NAGY KINCSÜNK- NE FELEDJÜK!

Könyveinek többsége megerősítések - gyöngyök -, amit felfűzve megértünk.

Korunk példaképe is lehetne Endrei Judit –de ezt szerényen elhárítaná.

Viszont KORHATÁRTALANUL könyve mellett 2008-ban elindított női klubok és együttes tevékenységek, egyesületek, egyletek, körök, magocskák,- az országban egyre több helyen terjednek általa. Mozgalommá nőtte ki magát…

Így a kiskunmajsai Konecsni György Kulturális Központ, Tájház és Városi Könyvtár is beírta magát az országos történelembe - hiszen a találkozó végén a jelenlévők nagy része csatlakozott a kedves felhíváshoz és megalakult 2016.11.03-án a KORHATÁRTALANUL NŐI KLUB KISKUNMAJSAI TAGOZATA. Az első találkozó decemberben lesz, amelyhez Endrei Judit ígéretet tett, hogy elküldi az országos programokat, ötletbörzéiket-találkozóik közösségerősítő alapgondolataikat.

A kellemes beszélgetős est alatt sokakban ébredt fel a vágy a változásra a változtatásra… és itt varázsolt el bennünket Judit- (talán ez is volt a célja)… felébreszteni!

ÉLETTEL MEGTÖLTENI ÉVEINKET!

Ahogyan könyvének zárszava is írja:

„NEM AZ A FONTOS, HOGY MENNYI ÉV VOLT AZ ÉVEIDBEN, HANEM HOGY MENNYI ÉLET VOLT AZ ÉVEIDBEN!” (Abraham Lincoln)

 Juditka! Köszönjük! VELED MEGYÜNK! HÖLGYEK, URAK!  MENJÜNK EGYÜTT!

Endrei Judit könyveit megtalálhatják könyvtárunk polcain, ha nem olvasónál vannak – akkor kikölcsönözhetőek:

Anno 2000 –ezredvégi kaleidoszkóp, Nők a férfiakról, Nők a szerelemről, Női aforizmák, idézetek, Sztárdiéta, Mindörökké férfi, Mindörökké nő, Kemény üzenetek, Korhatártalanul-50 év után is aktívan, Peru. 

Köszönjük az aktív együttlétet mindenkinek!

thumb endreij2016 3 thumb endreij2016 7 thumb endreij2016 8 

thumb endreij2016 9 thumb endreij2016 10 thumb endreij2016 12

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022