www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Imre Balázs MTVA – műsorvezető, szerkesztő volt a vendége a könyvtárunknak
 
 

Imre Balázs MTVA – műsorvezető, szerkesztő volt a vendége a könyvtárunknak

Nyomtat
thumb imrebalazs2016 1

A közönségtalálkozó egyben rendhagyó irodalom, dráma-és médiaóra is volt. Az érdeklődés akkora volt az iskolák részéről, hogy rendezvénytermünk teljesen megtelt

 A helyi oktatási intézményekből közel 90 diák és jó néhány pedagógus vett részt. De voltak olvasók is, akiket a napszaktól eltekintve is behívott a téma.

Balázs fiatal kora ellenére nagy életpályát tudhat maga mögött. A bemutatkozóból megtudhattuk, hogy a szentesi irodalom-és drámatagozaton tanult középiskolásként, majd történelem szakon folytatta az egyetemi éveket Szegeden. Itt váltott később média szakra-ami meghatározó volt életében. Közben dolgozott és gyakornokoskodott a Soltvadkert, Kecel és Catel – Kiskunmajsa Televízióknál. Ezekre az évekre jó szívvel emlékszik-hiszen a szakma alapjait a gyakorlatban és élesben tanulhatta.

 A térségi rádiókban is megismerhettük kellemes orgánumát.

Az egyetemi társaival forgattak vizsgafilmeket, dokumentumfilmeket. Így jött egy kiugró siker, amelyre már felfigyelt a szakma is. Erdélyben-Déván forgatott  A LEGKISEBB SZIGET címmel filmjük – Böjte Csaba atyáról és munkásságáról. A nehéz sorsú kisgyermekekről az árván maradtakról. Böjte Atya és a Déván létrehozott menedékhely élettörténetét ábrázoló film, megrázó erejű filmkockái, mondanivalójának tényszerű bemutatása –mély nyomott hagyott a nézőkben és a szakmában is-hiszen megnyerték a Lakitelki Kistérségi és Kisközösségi Televíziók Filmszemléjének Fődíját.

Az egyik premier bemutató Kiskunmajsán zajlott teltházas és pótszékes vetítéssel, hatalmas érdeklődés mellett.

A kezdeti műhelymunkás évek is meghozták a kiugrást –hiszen Budapestre kerülve több országos csatornánál bizonyított-majd a pályája jelenlegi csúcsának tartja az MTVA műsorvezető-szerkesztői munkáját.

A kérdésekben természetesen elhangzottak szakmai dolgok, hogyan készülnek a műsorok, milyen technikai felszereltség kell egy Európai körkapcsoláshoz, vagy a legfrissebb hírek – azonnali közléséig. A belső interjúbeszélgetésektől a műsorblokkok és a külsős helyszínek forgatásáig. Az idő gyorsan elszaladt, így ígéretet kaptunk egy lehetséges folytatásra.

A kérdések felmerülése során, az egyik az volt: - Mit tanácsolsz, ha valaki a média világában szeretne elhelyezkedni?

Balázs végig nagyon színesen és őszintén beszélt. Most is elmondta kendőzetlenül:

-  Alázattal dolgozni, képezni és tanulni mindent és mindenkitől.

-  Az utat érdemes mindenkinek bejárni, ahhoz, hogy hiteles maradjon abban, amit csinál.

Ezért maradt mottónak egyik  mondata: „ AZ ÁLMAIDAT HOZD LE  A  FÖLDRE!

Ezzel a motivációs mondattal búcsúzott a diákoktól –Ha mérnénk, lehet, hogy többen nézik a fiatalok közül ezután a televíziók műsorait? –szerintünk-igen, :) - hiszen közvetlensége nem „sztárságot” – hanem egy mai fiatalember hiteles bemutatkozását jelentette a maga műfajában.

Bízunk benne, hogy a nagydoboz mellett lesznek még hasonló élménytalálkozások –szükség is van rá! A megerősítő példaképekre – élő közönségtalálkozókra.

Köszönjük IMRE BALÁZS és az MTVA - nak a MÉDIA HATÁSA- sikeres lett.

Köszönjük az OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK partneri együttműködését, a pedagógusok közreműködő segítségét. Arany János Általános Iskola, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Tomori Pál Gimnázium.

thumb imrebalazs2016 1 thumb imrebalazs2016 2 thumb imrebalazs2016 3

thumb imrebalazs2016 4 thumb imrebalazs2016 5 thumb imrebalazs2016 6

 

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022