www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Nyári Mese- és Bábtábor
 
 

Nyári Mese- és Bábtábor

Nyomtat
thumb 17  

Véget ért könyvtárunkban az évek óta sikerrel zajló táborunk. Évről évre nagy izgalommal készülünk, hogy jól érezzék magukat a gyermekek. Ezzel a kihívás is nagyobb, hiszen a nagy érdeklődésre való tekintettel többet és többet szeretnénk nyújtani. Élményben és minőségben egyaránt. Reméljük sikerült.

  Udvarunkon színes sátrak sokasága jelezte a látogatóknak, hogy ez a hét más, mint a többi. Az ifjúsági- és gyermekrészleg megtelt vidámsággal, a mesebirodalom az első napon életre kelt. Megelevenedtek a meséken, olvasmányélményeken keresztül a napi élettörténetek is. Segítségül hívtuk a szerep – és szituációs játékokat, valamint a drámajátékok eszközeit. A gyerekek nagy empátiával és sok nevetéssel adták elő rögtönzött jeleneteiket. A napok haladtával mindenki megírta gyönyörűen illusztrált „Első Könyvem” – történetét, és ezek a képzeletbeli kiadónál előállításra is kerültek, majd a képzeletbeli üzletek, könyvtárak polcain meg is nézegettük. A kedvenc olvasmányok is lekerültek a könyvtár polcairól, hogy azok segítségével minden csapat – a segítő közösségi szolgálatosok bevonásával- forgatókönyveket írjon a dramatizált jelenetekhez. Díszletnek, jelmeznek megtette a régi függöny vagy nagymama faliszőnyege éppúgy, mint a papakalap. A színjátszónap nagy sikerrel ment, a „premieren” egymást vastapssal jutalmazták a gyerekszínház csapatai.

A napok múlásával az udvari mozgásos sportjátékokban is nagy küzdelmek zajlottak, a sátrakban pedig csapatépítő „konzultációkra” vonultak el a gyerekek. Csupa titok lengte körbe időnként a kis „Birodalmunkat”, hiszen a menet közben elsajátított bábtechnikákkal újabb fellépésre készültünk - immár bábszínházi szerepekben.

Fantasztikus kis bábok és még érdekesebb jelenetek kerültek a nézők elé, ezeket átbeszélgettünk (mit-miért) - és a tanultakat később élvezettel alkalmaztuk. A tábor tematikája szerint minden napra jutott kreatív és kézműves foglalkozás, szabad önkifejezést segítő, felszínre hozó játék, baráti szabadidős beszélgetés - és a „kupaktanács” is összeült időnként J.

Ebéd után diavetítéssel pihentünk meg, kispárnákkal, plédekkel, otthonosan. A napot kézműves alkotásokkal, sikerélményekkel zártuk. A hét utolsó napján a szülők, barátok, osztálytársak előtt léptünk fel a hagyományoknak megfelelően. Nagyon sokan eljöttek, tényleg teltházas produkciókkal büszkélkedhettek a gyerekek.

Meglepetéssel is készültünk, vállalkozó szellemű, tehetséges gyerekek mutattak be ízelítőt hangszertudásukból, a balettos-mazsorettesek kis külön koreográfiával debütáltak, közösségi szolgálatos középiskolásaink vezetésével: Terbe Izabell népdalcsokor, Halász Csenge néptánc, Mikó Ivett és Horváth Fanni pedig kézműves alkotásokkal mutatkozott be a közönségnek.

Az egész héten készülő-játszó-izguló fellépő táborosokat igazi vastapssal jutalmazták. Zsűrink az idén is mindenki munkáját maximális tíz ponttal értékelte, emléklapokkal és apró ajándékokkal jutalmazta. Köszönjük Balog Katalin könyvtáros és Márta Hajnalka óvodapedagógus munkáját.

A könyvtár nevében pedig köszönjük, hogy a mesebatyut az idén is vándorútra indíthattuk. Szép nyarat mindenkinek!

Csiribu-csiribá-kezdődjék a nyár!

thumb 1 thumb 2 thumb 3

 thumb 5 thumb 6 thumb 7

thumb 8 thumb 10  thumb 12

thumb 13 thumb 14 thumb 15

thumb 16 thumb 17 thumb 19

thumb 20 thumb 22  thumb 24

 
 
 
 
left direction
right direction
Szabados Ágnes műsorvezető, riporter 2018-ban
Lackfi János író, költő, műfordító 2017-ben
Szily Nóra újságíró, pszichológus 2017-ben
V. Kulcsár Ildikó író, újságíró  2017-ben
Grecsó Krisztián író, költő 2017-ben
Sándor Anikó író, újságíró 2017-ben
Fábián Janka írónő 2017-ben
Nóvé Béla történész, esszéíró, dokumentumfilm-készítő 2016-ban
Endrei Judit bemondó, szerkesztő-műsorvezető 2016-ban
Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár 2016-ban
Paál Zsolt író, pedagógus 2016-ban
Imre Balázs műsorvezető, szerkesztő 2016-ban