www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Események, rendezvények Nyári Mese- és Bábtábor
 
 

Nyári Mese- és Bábtábor

Nyomtat
thumb 17  

Véget ért könyvtárunkban az évek óta sikerrel zajló táborunk. Évről évre nagy izgalommal készülünk, hogy jól érezzék magukat a gyermekek. Ezzel a kihívás is nagyobb, hiszen a nagy érdeklődésre való tekintettel többet és többet szeretnénk nyújtani. Élményben és minőségben egyaránt. Reméljük sikerült.

  Udvarunkon színes sátrak sokasága jelezte a látogatóknak, hogy ez a hét más, mint a többi. Az ifjúsági- és gyermekrészleg megtelt vidámsággal, a mesebirodalom az első napon életre kelt. Megelevenedtek a meséken, olvasmányélményeken keresztül a napi élettörténetek is. Segítségül hívtuk a szerep – és szituációs játékokat, valamint a drámajátékok eszközeit. A gyerekek nagy empátiával és sok nevetéssel adták elő rögtönzött jeleneteiket. A napok haladtával mindenki megírta gyönyörűen illusztrált „Első Könyvem” – történetét, és ezek a képzeletbeli kiadónál előállításra is kerültek, majd a képzeletbeli üzletek, könyvtárak polcain meg is nézegettük. A kedvenc olvasmányok is lekerültek a könyvtár polcairól, hogy azok segítségével minden csapat – a segítő közösségi szolgálatosok bevonásával- forgatókönyveket írjon a dramatizált jelenetekhez. Díszletnek, jelmeznek megtette a régi függöny vagy nagymama faliszőnyege éppúgy, mint a papakalap. A színjátszónap nagy sikerrel ment, a „premieren” egymást vastapssal jutalmazták a gyerekszínház csapatai.

A napok múlásával az udvari mozgásos sportjátékokban is nagy küzdelmek zajlottak, a sátrakban pedig csapatépítő „konzultációkra” vonultak el a gyerekek. Csupa titok lengte körbe időnként a kis „Birodalmunkat”, hiszen a menet közben elsajátított bábtechnikákkal újabb fellépésre készültünk - immár bábszínházi szerepekben.

Fantasztikus kis bábok és még érdekesebb jelenetek kerültek a nézők elé, ezeket átbeszélgettünk (mit-miért) - és a tanultakat később élvezettel alkalmaztuk. A tábor tematikája szerint minden napra jutott kreatív és kézműves foglalkozás, szabad önkifejezést segítő, felszínre hozó játék, baráti szabadidős beszélgetés - és a „kupaktanács” is összeült időnként J.

Ebéd után diavetítéssel pihentünk meg, kispárnákkal, plédekkel, otthonosan. A napot kézműves alkotásokkal, sikerélményekkel zártuk. A hét utolsó napján a szülők, barátok, osztálytársak előtt léptünk fel a hagyományoknak megfelelően. Nagyon sokan eljöttek, tényleg teltházas produkciókkal büszkélkedhettek a gyerekek.

Meglepetéssel is készültünk, vállalkozó szellemű, tehetséges gyerekek mutattak be ízelítőt hangszertudásukból, a balettos-mazsorettesek kis külön koreográfiával debütáltak, közösségi szolgálatos középiskolásaink vezetésével: Terbe Izabell népdalcsokor, Halász Csenge néptánc, Mikó Ivett és Horváth Fanni pedig kézműves alkotásokkal mutatkozott be a közönségnek.

Az egész héten készülő-játszó-izguló fellépő táborosokat igazi vastapssal jutalmazták. Zsűrink az idén is mindenki munkáját maximális tíz ponttal értékelte, emléklapokkal és apró ajándékokkal jutalmazta. Köszönjük Balog Katalin könyvtáros és Márta Hajnalka óvodapedagógus munkáját.

A könyvtár nevében pedig köszönjük, hogy a mesebatyut az idén is vándorútra indíthattuk. Szép nyarat mindenkinek!

Csiribu-csiribá-kezdődjék a nyár!

 thumb 5 thumb 6 thumb 7

thumb 10 thumb 16 thumb 17

thumb 20 thumb 22  thumb 24

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022