www.vkmajsa.hu

 
 
Címlap: Főoldal
 
 

Itt a farsang, áll a bál...

Nyomtat
04

Generációk ölelésében ... ünnepeltek kicsik, nagyobbak, idősebbek.

Az Itt a farsang áll a bál! - ünnepélyes befejezéséhez hagyományosan a közös farsangoló, télűző , néphagyományokat is elevenítő közösségek találkozójára harmadik alkalommal került sor a Kiskunmajsa Városi Könyvtár -ban. 

 

 Hozott a farsangi batyuba mindenki.Táncokat, mondókákat, versikéket hoztak az ovisok - több, mint 100 gyermek részvételével. A Természetbarát klub jelmezes felvonulást és bemutatót tartott, az Örökzöld Kórus pedig régi idők farsangi és télűző dalaiból készültek. Senkó Csaba szervező a Konecsni György Művelődési Központ - Kiskunmajsa a zenét segítette, a könyvtárból dr.Törökné Kuklis Edit gyermekkönyvtáros a medvetáncot , farsangoló körjátékot és a táncokat tanította dalolta a résztvevőkkel. Óvó nénik sürögtek, forogtak, táncoltak kicsikkel, kicsik - idősekkel és fordítva is. Segítették egymást mindenben. Mindenki tanított valamit a másiknak. Ez volt a legnagyobb érték a generációk találkozásában és a hagyományok fenntartása, annak életben tartása mellett. És még nem volt vége! Indult a Zsuzsi vonat!

Tóth Zsuzsi óvó néni vezetésével ismerkedtek az "utasok" könyvtár tereivel, munkatársaival, olvasóival.

Minden jó, ha jó a vége. A végállomás a meglepi volt! Nem is akármi! Mihálka Bettike szorgos kezének szalagos fánkja várta a kicsiket és nagyokat. A 140 fős rendezvényen az édes finomságoknak is helye volt, ahogyan a hagyományozásoknak is.

Vidáman integettek az ovisok, a néniknek, bácsiknak is! Szép pillanatok voltak. A Természetbarát klub tagjai még hosszan beszélgettek, adomáztak és kézműveskedtek - újabb gyönyörű álarcok készültek, szívből, szeretettel.

Köszönjük a Kiskunmajsai Napsugár Óvoda és a Kiskunmajsai Természetbarát Klub, az Örökzöld kórus közös találkozóját. Az olvasók, könyvtárhasználók és érdeklődők kedves bekapcsolódását, a civil szervezetek támogatását. Vadkerti Rita intézményvezető koordinálását a közösségek találkozásában. Együtt- egymásért - kézen fogva!

További programajánlókért figyeljék oldalainkat!

www.vkmajsa.hu, www.konecsni.hu

01 03 04

05 06 07

08 09 010

 
 
 
 
left direction
right direction
Juhász Anna -irodalmár, kult.manager, Tallér Edina- író, újságíró, Gerner Csaba- színművész, rendező, Kovács Áron -énekes, műsorvezető2023
prof. dr. Bagdy Emőke- klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta 2023
Pál Feri atya 2023
Terbe Ármin- holisztikus testnevelő-edző, dr. Tóth Tibor címzetes főorvos 2023
Szivárvány Bábcsoport 2023
Mózer Attila - vegyészmérnök, egyetemi kutatótanár 2023
Sebestyén István - újságíró, lelkész 2023
Molnár Anita - Paprika Molnár Malom tulajdonosa 2023
Palásti Károly - mesterpedagógus, irodalmár 2023
Szalay-Berzeviczy Attila - egyetemi szakközgazdász 2022
Nahimi Péter történész, Fodor Ferenc főmuzeológus 2022
Mosolyra Hangolók - 2022